Ünlü futbol yorumcusu Rıdvan Dilmen, Habertürk'te yayınlanan "Derbi Özel" programında Galatasaray'ın Ziraat Türkiye Kupası çeyrek finalinde Fenerbahçe'yi Kadıköy'de 2-1 mağlup ettiği maçı değerlendirdi. Dilmen, Galatasaray'ın özellikle ilk yarıdaki performansıyla galibiyeti "fazlasıyla hak ettiğini" vurguladı.
Maçın ardından Sine Çakır Heyse'nin moderatörlüğünde Mustafa Denizli ile birlikte yorumlarda bulunan Dilmen, "Galatasaray maçı fazlasıyla hak etti. İlk yarıda muhteşem bir futbol oynadı." ifadelerini kullandı. Fenerbahçe'nin 45+1. dakikada Szymanski ile bulduğu golün sarı-lacivertlileri oyuna ortak ettiğini ancak oyunun genel hakimiyetinin Galatasaray'da kaldığını belirten Dilmen, "Fenerbahçe'yi oyuna ortak eden goldü. Yoksa o maç ilk yarı 2-0 bitse, Galatasaray yine rahat rahat oynamaya çalışırdı." dedi.

"SARA MUHTEŞEM BİR GÜN GEÇİRDİ"
Dilmen, Galatasaray'ın ilk yarıdaki oyununu överken, Fenerbahçe teknik direktörü Jose Mourinho'nun taktiksel hamle yapmamasını eleştirdi: "İlk yarıda Tottenham maçındaki hızı kıyaslamam belki ama organizasyon olarak, oyuncuların kalitelerini... Sara muhteşem bir gün geçirdi... Her şey kötü gidiyor. Taktiksel değişiklik yaptın mı? Bireysel hiçbir şey yapmadı. Bıraktı maçı akışına."
FENERBAHÇE'NİN SADECE 3 GALİBİYETİ OLMASI ŞAŞIRTTI
Galatasaray'ın istatistiksel üstünlüğüne de dikkat çeken Rıdvan Dilmen, sarı-kırmızılıların 11 korner kullandığını ve 23 şutun 8'inde isabet bulduğunu belirtti. Dilmen ayrıca, Türkiye Kupası'nda iki takım arasında oynanan 28 maçta Fenerbahçe'nin sadece 3 galibiyeti olmasına şaşırdığını ifade etti.

Maç sonundaki gerginliklere ve Jose Mourinho ile Okan Buruk arasındaki olaya da değinen Dilmen, genel olarak Galatasaray'ın oyununu ve hak edilmiş galibiyetini öne çıkardı. Dilmen, teknik direktör performanslarını değerlendirirken Okan Buruk'a 5 üzerinden 5, Jose Mourinho'ya ise 1 verdiğini söyledi.
