Ronaldo, 5 Ballon d'Or'undan birini sattı! Yeni sahibi herkesi şaşırttı! Bakın kimin eline geçti...

Ronaldo, 5 Ballon d'Or'undan birini sattı! Yeni sahibi herkesi şaşırttı! Bakın kimin eline geçti...

Yıllık 200 milyon dolar karşılığında Suudi Arabistan ekibi Al-Nassr'a imza atan Portekizli dünya yıldızı Cristiano Ronaldo, 5 Ballon d'Or'undan birini sattı. Ronaldo'nun sattığı Ballon d'Or' ödülünün yeni sahibi ise herkesi şaşırttı.

Katar'da düzenlenen 2022 Dünya Kupası öncesinde İngiliz devi Manchester United ile yollarını ayıran Portekizli dünya yıldızı Cristiano Ronaldo, turnuvanın sona ermesiyle yıllık 200 milyon dolar karşılığında Suudi Arabistan ekibi Al-Nassr ile 2.5 yıllık sözleşme imzalayarak herkesi şaşırtmıştı. Golcü futbolcu bu kez de 5 Ballon d'Or'undan birini sattı. Ronaldo'nun sattığı Ballon d'Or' ödülünün yeni sahibi ise herkesi şaşırttı.

Her yıl yılın futbolcusu için uygun görülen Altın Top'u (Ballon d'Or) 5 defa kazanan Cristiano Ronaldo, ödül serisinin bir parçasını sattı. 37 yaşındaki dünya yıldızının 2013 yılında kazandığı Ballon d'Or ödülünün yeni sahibi ise herkesi şaşırttı.

İlk olarak Manchester United forması giydiği dönemde 2008 yılında Ballon d'Or' ödülünü kazanan Portekizli yıldız, 2009-2018 yılları arasında Real Madrid forması giydiği dönemde ise tam dört kez bu ödülün sahibi oldu. 2013 yılında Lionel Messi ve Franck Ribery'i geride bırakarak söz konusu ödülü kazanan, ödülü hayır kurumlarına bağışlamayı tercih etti.

Al-Nassr'a imza atan Cristiano Ronaldo'dan hayranlarına kötü haber! Ronaldo hayranları bu haberle yıkıldı!

YENİ SAHİBİ HERKESİ ŞAŞIRTTI

Ödül, Make-A-Wish vakfına fon sağlamak için açık artırmaya çıkarıldı ve açık artırma sonucunda ödülü İsrail'in en zengin insanı olan Idan Ofer satın aldı. Ofer, ödül için 600 bin euro ödeyecek. Söz konusu rakam ise çocukların dileklerini yerine getiren çocuk hayır kurumuna aktarılacak.

Forbes'a göre; Ronaldo'nun ödülü için kazanan teklifi yapan Ofer'in serveti 9,9 milyar dolar civarında. İsrailli iş insanının Atletico Madrid ve Portekiz kulübü Famalicao'da hissesi bulunuyor.

6115275.jpg

JORGE MENDES TESLİM ETTİ

Ronaldo'nun kendisi müzayedeye katılmazken ödülün Ofer'e teslim görevini ünlü menajeri Jorge Mendes üstlendi.

Cristiano Ronaldo, ödülü kazandığı 2013 yılında Real Madrid adına 55 gole imza atmış ancak Bayern Münih'in Şampiyonlar Ligi'ni kazanması ve Barcelona'nın İspanya'da şampiyonluğa ulaşmasıyla sezonu kupasız kapatmıştı.

ekzefkfw4aaqukq.jpg

2022 yılında ödülü Ronaldo'nun eski takım arkadaşı Karim Benzama kucakladı. Portekizli yıldız, sıralamada kendisine 20. sırada yer bulabildi. Ronaldo, 2006 yılından sonra ilk kez Ballon d'Or oylamasında ilk 10 sıranın dışında yer aldı. Bu ödülü 7 kez ile en çok kazanan Lionel Messi ise 2002 Ballon d'Or adayları arasında yer almamıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN