Sivas'ta kazanan yok! Trabzonspor bir puanla yetindi

Sivas'ta kazanan yok! Trabzonspor bir puanla yetindi

Süper Lig'in 21. haftasında Sivasspor, lider Trabzonspor'u ağırladı. Karşılaşmanın 21. dakikasında James, Sivasspor'u öne geçirirken, 3 dakika sonra Trabzonspor'dan Abdülkadir Ömür durumu eşitleyen golü attı. Mücadelede başka gol olmayınca karşılaşma 1-1'lik skorla berabere sonuçlandı.

Ligde fırtına gibi esen Trabzonspor, 21. hafta maçında Sivasspor 'a konuk oldu. Karşılaşmanın ilk yarısı Sivasspor'da James'in ve Trabzonspor'da Abdülkadir Ömür'ün golleriyle 1-1 eşitlikle sonuçlandı.

Yoğun kar yağışıyla geçen maçta başka gol olmayınca lider Trabzonspor 1 puanı hanesine yazdırdı.

SİVASSPOR İLK 11

Ali
Ahmet
Camara
Caner
Uğur
Cofie
Özkan
Erdoğan
Kerem
Henrique
James

TRABZONSPOR İLK 11

Uğurcan
Peres
Hüseyin
Hugo
Denswil
Dorukhan
Hamsik
Bakasetas
Abdülkadir Ömür
Visca
Cornelius

MAÇ BAŞLADI

2' | Sivasspor bu dakikada tabelayı değiştirme fırsatına yaklaşıyor ancak ceza sahasının dışından kaleyi sağ çaprazdan gören bir noktadan Erdoğan Yeşilyurt tarafından çekilen şut kaleyi bulmuyor.

5' | Trabzonspor gole çok yaklaştı. Bordo mavili takımın Yunan futbolcusu Bakasetas, yaklaşık 35 metreden şutunu çıkardı, top az farkla auta çıktı.

6' |Oyun durdu ve Konyaspor'un 6 numarasını giyen ve geçtiğimiz günlerde trafik kazası sonrasında hayatını kaybeden Ahmet Çalık anıldı.

16' | Sivasspor atağında sol kanattan Pedro Henrique ceza sahasına girdi, yerden pasını gönderdi. Seken top Marek Hamsik'in önünde kaldı. Hamsik topu kontrol ederken Sivassporlu futbolcular elle oynadığı düşüncesiyle penaltı bekledi ancak hakem Mete Kalkavan "oynayan" dedi.

GOL | 20' Sivasspor, Leke James'in golüyle 1-0 öne geçti. Sağ kanatta Erdoğan Yeşilyurt ceza sahasına ortasını gönderdi. Kaleci Uğurcan çıkıp topu almak isterken elinden kaçırdı. Leke James, önüne düşen topu boş kaleye gönderdi ve takımını 1-0 öne geçirdi.

GOL | 24' Trabzonspor, Abdülkadir Ömür ile durumu 1-1'e getirdi. Savunma arkasına gönderilen ara pasla hareketlenen Abdülkadir Ömür, kaleci Ali Şaşal Vural ile karşı karşıya kaldı. Milli futbolcu yerden vuruşuyla takımına beraberliği getirdi ve Sivasspor'un golüne 4 dakika sonra cevap verdi.

28' | Sivasspor etkili geldi. Sol kanattan Pedro Henrique topla birlikte geldi. Pasını ceza sahası orasına verdi. Gerilerden gelen Özkan Yiğiter şutunu çekti, savunmaya çarpan top Uğurcan'ın kucağında kaldı.

29' | Bordo mavililer gole çok yaklaştı. Bir dakika önce rakip kalede tehlike yaratan Sivasspor ön liberosu Özkan Yiğiter, ceza sahası yayında pas hatası yaptı. Bakasetas fırsatçılığını konuşturarak topu kazandı. Yunan futbolcu şutunu attı top yandan auta çıktı.

31' | Trabzonspor bir kez daha Sivas kalesinde gol aradı. Sivasspor ceza sahasına yüksek gönderilen topu Cornelius indirdi. Bordo mavililerin yeni transferi Edin Visca gelişine şutunu attı ancak top üst direği sıyırarak auta çıktı.

42' | Trabzonspor bir kez daha gole çok yaklaştı. Bu kez savunmadan topla birlikte çıkan Hüseyin Türkmen, ceza sahası önüne kadar 2 rakibini çalımlayarak geldi, şutunu attı son anda Ali Şaşal topu çeldi.

50' | Trabzonspor yıldız futbolcusu Marek Hamsik ile etkili geldi. Ceza sahası dışında rakibini çalımlayan Hamsik, kaleyi görüp şutunu çekti. Top az farkla auta gitti.

56' | Sivasspor gole çok yaklaştı. Trabzonspor Visca ile çıkarken topu kaptırdı. Sivasspor'da Ahmet Oğuz topu önünde buldu. Yaklaşık 35 metreden sert bir şut çekti, kaleci Uğurcan Çakır son anda topu kornere gönderdi.

60' | Sivas'ta yağan yoğun kar yağışı nedeniyle hakem Mete Kalkavan, kar altında kalan çizgilerin temizlenmesi için görevlileri saha içerisine davet etti ve oyunu durdurdu.

64' | Çizgilerin açılmasının ardından maç kaldığı yerden devam etti.

73' | Trabzonspor gole çok yaklaştı. Savunma arkasına gönderilen topla kaleci ile karşı karşıya kalan Yusuf Erdoğan, aşırma vuruşunu yaptı. Top kaleye doğru giderken Sivasspor'da Samba Camara son anda kafasıyla gole giden topu kornere çıkararak büyük tehlikeyi engelledi.

89' Abdullah Avcı hakem Mete Kalkavan'a tepki gösterirken sahaya girdiği için kırmızı kartla tribüne gönderildi.

TRABZONSPOR SİVASSPOR MAÇ ÖNCESİ BİLGİLER

* Trabzonspor'u konuk ettiği son 11 Süper Lig maçının sadece ikisini kazanabilen Sivasspor (4B 5M), son üç karşılaşmadan puan çıkarmayı başardı (1G 2B).

* Bu sezonun ilk yarısında Sivasspor ile oynadığı Süper Lig maçını 2-1 kazanan Trabzonspor, 2015/16'dan bu yana kırmızı-beyazlılara karşı duble yapamıyor.
Süper Lig'de oynadığı son yedi maçın beşini kazanan Sivasspor (1B 1M), bu galibiyetlerin dördünde kalesini gole kapattı.

* Bu sezon deplasmanda oynadığı 10 Süper Lig maçının sekizini kazanan Trabzonspor (1B 1M), 2020/21'in tamamındaki 20 dış saha karşılaşmasında aldığı galibiyet sayısını şimdiden geride bırakmak istiyor (8G 11B 1M).

* Süper Lig'de maçın oynandığı haftaya lider olarak giren takımları konuk ettiği son dört Süper Lig maçını kaybetmeyen Sivasspor (2G 2B), bu karşılaşmaların üçünde gol yemedi.

* Sivasspor'un Süper Lig'de Trabzonspor'a attığı son dört golün üçünde pay sahibi olan Mustapha Yatabare (1 gol & 2 asist), Yiğidolar'ın ligdeki son 10 golünün altısına doğrudan katkı sağladı (5 gol & 1 asist).

* Trabzonspor'un Süper Lig'deki son dört golünün de sahibi olan Andreas Cornelius, ligde çektiği son yedi isabetli şutu da gole çevirmeyi başardı.

* Bu sezon Süper Lig'de yaptığı gol katkısıyla takımına en fazla puan kazandıran dört oyuncu da şu an Trabzonspor kadrosunda yer alıyor (15 puan, Anthony Nwakaeme; 15 puan, Tasos Bakasetas; 12 puan, Andreas Cornelius ve 12 puan, Edin Visca).

* Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay (579 maç), Şenol Güneş'i geride bırakarak Süper Lig tarihinde en fazla maçta görev yapan ikinci çalıştırıcı olacak (621 maç, Samet Aybaba).

* Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı'nın Süper Lig kariyerinde en fazla mağlup olduğu meslektaşı Rıza Çalımbay (6). Avcı'nın en üst ligde Çalımbay'dan (6) daha fazla mağlup ettiği tek meslektaşı bulunuyor: Aykut Kocaman (7).

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN