Son 19 sezonun en başarısız dönemi

Son 19 sezonun en başarısız dönemi

Trabzonspor bu sezon öne geçtiği maçlarda 22 puan kaybı yaşadı. Fırtına, bu alanda son 19 sezonun en başarısız dönemini yaşıyor. Karadeniz ekibi daha önce 2005-06 sezonunda öne geçtiği maçlarda 24, 1987-88 sezonunda ise 26 puan kaybı yaşamıştı.

FURKAN UZUN

Sezon başından bu yana öne geçtiği maçlarda skoru korumakta ve yenik duruma düştüğü maçlarda ise geri dönüşe imza atmakta büyük sorunlar yaşayan Trabzonspor, bu sezon Süper Lig’in en kırılgan takımı oldu. Fırtına bu sezon Süper Lig’de öne geçtiği maçlarda 22 puan kaybetti. Karadeniz ekibi böylece bu sezon Süper Lig’de öne geçtiği maçlarda hem en çok puan kaybeden takım hem de en çok yenilgi alan takım oldu. Bu sezon öne geçtiği maçlarda 6 yenilgi alan Trabzonspor, aynı zamanda son 19 yılda bu alanda en başarısız dönemini yaşıyor. Son olarak 2005-06 sezonunda öne geçtiği maçlarda 6 yenilgi alan Trabzonspor, söz konusu sezondan önce ise son olarak 1987-88 sezonunda bu durumu yaşamıştı. Karadeniz ekibi böylece öne geçtiği maçlar özelinde son 37 yılda en başarısız 3 döneminden birini yaşıyor. Karadeniz ekibi bu sezon 17 karşılaşmada öne geçerken 9 galibiyet 2 beraberlik ve 6 yenilgi elde etti. Fırtına, böylece öne geçtiği maçlarda 29 puan toplarken 22 puan kaybetti.

Fırtına, Süper Lig’de 3 puanlı sisteme geçilen sezon olan 1987-88 sezonundan sonra öne geçtiği maçlar özelinde en çok puan kaybı yaşadığı 3. Sezonu yaşıyor. Söz konusu sezonda öne geçtiği maçlarda 26 puan kaybeden Trabzonspor, 2005-2006 sezonunda ise 24 puan kaybı yaşamıştı. Bu sezon öne geçtiği maçlarda 22 puan kaybeden Trabzonspor, son 19 yıl baz alındığında öne geçtiği maçlarda en çok puan kaybettiği sezonu yaşıyor. Trabzonspor bununla beraber bu sezon ligde 14 karşılaşmada yenik duruma düşerken söz konusu karşılaşmalarda 4 beraberlik ve 10 yenilgi elde etti. Fırtına, yenik duruma düştüğü karşılaşmalarda 0,29 puan ortalaması yakalayarak bu alanda ligin en başarısız takımlarından biri oldu.

Bordo-Mavili ekip, bununla beraber sezon Süper Lig’de yenik duruma düştüğü karşılaşmalarda galibiyet elde edemeyen 3 takımdan biri oldu.

Trabzonspor son olarak 2015-16 sezonunda Süper Lig’de geri dönüşe imza atamamıştı. Karadeniz ekibi ayrıca bu durumu son 25 sezonda 5. Kez yaşıyor. Fırtına, daha önce 1999-00, 2001-02, 2002-03, 2012-13 ve 2015-16 sezonlarında da yenik duruma düştüğü karşılaşmalarda geri dönüşe imza atamamıştı. Bordo-Mavili ekip ayrıca bu sezon kalesinde 36 gol görürken bu gollerin 20’sini akan oyunda gördü.

ÇAYKUR RİZESPOR MAÇININ SAATİ DEĞİŞTİ

Trendyol Süper Lig’in 31. haftasında Trabzonspor ile Çaykur Rizespor arasındaki maç 13 Nisan Pazar günü saat 19.00’da oynanacak. Süper Lig’in 31. haftasında 13 Nisan Pazar günü Papara Park’ta oynanacak olan müsabakanın saati saat 16.00’dan 19.00’a alındı.

TEKKE İLE 3 MAÇTA 4 PUAN

Trabzonspor, Fatih Tekke yönetimine İstanbul’da RAMS Başakşehir’i 3-0 yenerek 2024-2025 sezonundaki ilk deplasman galibiyetini almış uzun süren bir hasreti bitirerek başlamıştı. Fatih Tekke bordo-mavililerin başında Süper Lig’deki ikinci maçına İzmir ekibi Göztepe ile çıkmış ve karşılaşmadan 1-1 beraberlikle ayrılmıştı. Tekke, üçüncü lig maçında ise Kadıköy’de Fenerbahçe’ye konuk oldu. Fatih Tekke bu karşılaşmadan ilk mağlubiyetini yaşayarak sahadan 4-1 mağlup ayrılan taraf olurken, Trabzonspor’un başında ligde 3 maçta 4 puan elde etti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN