Panathinaikos'ta Atatürk paylaşımı krizi: Samet Akaydın kadro dışı bırakıldı

Panathinaikos'ta Atatürk paylaşımı krizi: Samet Akaydın kadro dışı bırakıldı

Yunanistan Süper Ligi ekiplerinden Panathinaikos, futbolcusu Samet Akaydın’ın sosyal medya hesabından 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında Mustafa Kemal Atatürk fotoğrafıyla yaptığı paylaşımı kaldırmasını istedi. Ancak bu talebi reddeden Akaydın, kulüp tarafından kadro dışı bırakıldı.

Samet Akaydın, 13 Mart 1994 tarihinde Trabzon'da doğdu. Futbol kariyerine Trabzon İdmanocağı'nda başladı ve ardından Trabzonspor altyapısına geçti. Profesyonel kariyerine ise Arsinspor'da adım attı. Daha sonra Sancaktepe, Şanlıurfaspor ve Ankara Keçiörengücü gibi takımlarda oynadı. 2021 yılında Adana Demirspor'a transfer olan Akaydın, burada gösterdiği performansla dikkat çekti ve 2023'te Fenerbahçe'ye transfer oldu. 2024 yılında ise Panathinaikos'a kiralandı​​.

Akaydın'ın Türkiye A Milli Futbol Takımı'na kadar uzanan kariyerinde, kulüp bazında önemli başarıları bulunuyor. Adana Demirspor ile Süper Lig'e yükselme başarısı gösteren Akaydın, Fenerbahçe formasıyla da Türkiye Kupası'nı kazandı. Milli takım formasıyla da 5 kez sahaya çıktı​.

whatsapp-image-2024-05-20-at-15-33-54-1.jpegSamet Akaydın’ın Mustafa Kemal Atatürk fotoğrafıyla yaptığı paylaşımı

Panathinaikos’un kararının ardından Türk futbolseverler sosyal medyada Akaydın'a destek mesajları yağdırdı. Spor otoriteleri, bu kararın kulüplerin oyuncuların kişisel paylaşımlarına müdahalesi açısından tartışmalı bir örnek teşkil ettiğini belirtiyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN