Spor yorumcuları Beşiktaş'ın galibiyetini değerlendirdi 'Galibiyet Şam'da kayısı'

Spor yorumcuları Beşiktaş'ın galibiyetini değerlendirdi 'Galibiyet Şam'da kayısı'

Trendyol Süper Lig'in 12'inci haftasında yeni teknik direktörü Rıza Çalımbay önderliğinde ilk karşılaşmasına çıkan Beşiktaş, sahasında RAMS Başakşehir'i 1-0'lık skorla mağlup etmeyi başardı. Karşılaşmanın ardında spor yorumcuları Beşiktaş'ı ve Rıza Çalımbay'ı değerlendirdi.

Trendyol Süper Lig'de istediği skorları alamayan Beşiktaş'ta büyük bir değişim yaşanıyor. Teknik direktörlük koltuğuna efsanelerinden deneyimli teknik adam Rıza Çalımbay'ı oturtan Siyah-Beyazlılar, kongre öncesinde düzlüğe çıkmak istiyor.

Karşılaşmanın ardından spor yorumcuları Beşiktaş'ı değerlendirdi. 'Galibiyet Şam'da kayısı'

rebic.jpg

Milliyet yazarı Atilla Gökçe: "İlk yarıda buluştuğu topları ayağında tutamayan Muleka, ikinci yarının 55.dakikasında Rebic'in muhteşem asistiyle zor maçı güzelleştiriyor. Burada Rebic'e de dikkat etmek gerekiyor. Sol kanatta başarıyla oynayan Tayfur ve Onur'a yardım eden, hücumda tempoyu yükselterek akıllı hamleler ve yaratıcı paslarla ceza sahasındaki arkadaşlarına gollük toplar sunuyor. Dünkü maçın yıldızı bence Rebic. Artık süreklilik ve devamlılık bekliyoruz. Muleka'nın attığı güzel golden sonra tempo yükseliyor" ifadelerinde bulundu.

riza1.jpg

Milliyet yazarı Bilal Meşe: "Tek farklı galibiyetler sıkıntı yaratır. Önceden Gedson ve Muleka iki net pozisyonu gole çevirseler oyunun son bölümünde Kartal sıkıntı yaşamazdı. Artı, skoru koruma psikolojisi doğal olarak konuk takımın skoru eşitleme isteğini arttırdı. Ancak Kartal'ın kalesinde Mert Günok, olası puan kaybına set çeken isimdi. Savunmanın göbeğinde kaptan Necip ve Amartey, doksan dakikayı hatasız tamamlayan isimlerdi, birçok tehlikeyi büyümeden önlediler. İşin özeti, özellikle ikinci yarıda rakibine kabus gibi çöken Beşiktaş, yeni hocalarına üç puanla 'hoş geldin' dediler, bize de bol şans dilemek kaldı."

besiktas6.jpg

Fanatik yazarı Ali Ece: "Muleka’ya asisti Frankfurt model Rebic klasındaydı. Muleka da neden oynatılınca sadece merkezde oynatılması gerektiğini gösteren kalitede bir son vuruşlar golü attı. Beşiktaş rakip ceza alanında etkili şekilde topla buluşurken savunmada da önceki maçlara göre daha derli topluydu. Hakemlerin saçmasapan atladıkları Bakhtiyor’un sakatlığı ve yerine giren Ghezzal’ın sakatlanıp çıkması başka bir günde saha içinde krize dönüşebilecekken Rıza Çalımbay, sakin kişiliğimle harmanladığı tecrübesiyle krize dönüşmeden sorunu eldeki imkanlar ölçüsünde çözdü"

zaynut1.jpg

Sabah yazarı Turgay Demir: "Bitti mi, biter mi!? Bir de hakem hataları var ki, sabır taşı çatlatır. Dün bir yenisini daha izledik. Opoku, Bahtiyar'ın burnunu kırdı, gözünü şişirdi, resmen hastanelik etti, kırmızı kart görmek şöyle dursun faulü de Başakşehir attı iyi mi? Bu şartlarda bu galibiyet Şam'da kayısı. Bunca sakatlığın belki de tek güzel yanı Kartal, Afrika Kupası'nın oynanacağı döneme hazırlanmış oluyor bir bakıma. Çünkü o dönemde de bir çok oyuncu eksik olacak, her neyse. Rıza hoca ilk maçında taraftarla güzel bir şekilde merhabalaştı. Takım da iyi tepki verdi, seyirci de. Olması gereken de bu zaten."

amir.jpg

Sabah yazarı Ali Gültiken: "Bu etkinin içerisinde başrolü Rebic aldı. Geldiği günden beri beklenen etkili performansının tamamı olmasa bile büyük bir bölümüyle sahadaydı. Rebic'in bu performansının karşılığı Beşiktaş'a galibiyet olarak döndü. Takımı önde tutabilmek, rakibi tehdit edebilmek özellikle iç saha maçlarında her zaman çok önemlidir. Rebic dün sahada isteyen ve rakibi tehdit eden bir oyuncu olarak Beşiktaş taraftarının arzuladığı şeyleri sahaya yansıttı. Güven duygusu her zaman hayatın her alanında en önemli şeydir. Futbol için de geçerlidir. Oyuncu kendini güvende hissettiği süre içerisinde kafasını, motivasyonunu %100 sahaya verebilir."

besiktas2.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN