Dört büyüklerden TFF'ye ihtar: Sahaya çıkmayacağız!

Dört büyüklerden TFF'ye ihtar: Sahaya çıkmayacağız!

Süper Lig'de yeni sezon öncesinde dört büyük kulübün başkanı, ilk kez canlı yayında bir araya geldi. Türkiye Futbol Federasyonu'na sunulan dört maddelik mektubun içeriğini anlatan başkanlar, taleplerinin yerine getirilmemesi durumunda maça çıkmamak dahil her ihtimalin masada olduğunu dile getirdiler.

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Galatasaray Başkanı Burak Elmas ve Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu Habertürk TV'de canlı yayında bir araya geldi. Yayıncı kuruluşun indirim taleplerinden yabancı oyuncu kuralına, Federasyon'un kulüplerin taleplerini karşılıksız bırakmasından kurullarla yaşanan sorunlara kadar Türk futbolundaki birçok sorun başkanlar tarafından masaya yatırıldı, çarpıcı açıklamalar yapıldı.

2021-07-15-110113.jpg

"BUNDAN SONRA HİÇBİR ŞEY KAPALI KAPILAR ARDINDA OLMAYACAK"

Kulüplerin ortak sorunlarının ele alındığı buluşmada Galatasaray Başkanı Burak Elmas, Kulüpler Birliği tarafından TFF'ye gönderilen 'maça çıkmama' ihtarının gerekçelerini anlattı.

Federasyon ile yapılan görüşmelerin kayıt altına alınmasını talep eden Burak Elmas, "Biz ültimatom vermedik, bu sorunları beraber halletmemiz lazım dedik. Bu problemlerle devam edemeyiz. Bugün gelen cevabı anlamak mümkün değil. Birçok yeri yanlış. Yabancı kuralı yap-boza döndü. Her sene yabancı kuralı konuşulur mu? Bunlar hallolması gereken meseleler. Bizim bir oyuncumuzun transferi konusunda başka kulüple davamız var. Mahkemede görülüyor. Federasyon bize Avrupa kupasında oynatacağımız oyuncu için izin vermedi. Bu akşam biz ne diyeceğiz onu bekliyorlar...

"BU ŞARTLAR ALTINDA DEVAM EDEMEYİZ"

Bundan böyle her şeyi şeffaf şekilde konuşacağız. Kapalı kapılar ardından olmayacak artık hiçbir şey. Taleplerimiz belli. Bu taleplerin bu kulüplerin selameti için yerine getirilmesi gerekiyor. Başkanlarımızla yaptığımız görüşmede hepimizin sorunları aynı. Bu şartlar altında devam edemeyeceğimiz konusunda hemfikiriz. Bizim niyetimiz üzüm yemek, bağcıyı dövmek değil. Şu anda üzüm yok, bağcı ortada dolaşıyor.

Sayın başkanlarla aynı fikirdeyiz. Bu artık idare edilecek bir sistem değil. Biz Galatasaray olarak zabıtlara geçmediği takdirde Federasyon ile hiçbir toplantı yapmayacağız. Rakamlarımız açık, borcumuz açık. Herkes her şeyi biliyor. Burada dirayetli davranacağız, çünkü bu işin sonu Türk futbolu için iyi değil.

Düzeltmek için teklif yapan kulüpler değil değişmesi için baskı yapan kulüpler olacağız. TFF'den MHK'ya kadar tozlu raflardan o çalışmalar çıkacak ve biz bu sistemi değiştireceğiz başka şansımız yok" ifadelerini kullandı.

2021-07-15-110318.jpg

MAÇA ÇIKMAMA KARARI OLACAK MI?

Taleplerinin karşılanmaması halinde maça çıkmayacaklarını dile getiren başkanlardan Ali Koç, Ahmet Nur Çebi ve Ahmet Ağaoğlu'nun açıklamaları şöyle:

Ali Koç: Artık yeter, bıçak kemiğe dayandı. Geçen sezon ilk maçların ilk 1 dakikasında hiçbirimiz oynamadık. İrade koyduk. Kulüpler Birliği iradeyi koyduktan sonra her şey olur. UEFA, FIFA hiçbir şey yapmaz, yapamaz. En kötü 3 puanımız silinir. Federasyonun bir yöneticisi bazı kulüpleri arayıp, 'Niye Ali Koç'un suyundan gidiyorsunuz' diyor. Biz bunu iradeyi koyarsak yaparız. Sanki biz rakibiz. Biz Federasyon ile rakip değiliz, paydaşıyız. Federasyon bizim amirimiz. Bu kavgadan kendilerine yakın bir sonuç çıkabilir. Ama bilsinler ki bizle inatlaştıkça güvenirlilikleri düşmeye devam eder.

Ahmet Nur Çebi: Şampiyonlar Ligi'nde seneye başka bir takım uzun süre ülke puanı nedeniyle ön eleme yaparak katılma durumunda. Takımlarımızın alacağı puan çok önemli. Limitlerimizde çok büyük sorunumuz var. Federasyona derdimizi anlatmaya çalışıyoruz. Henüz çözüm bulamadık.

Yayın konusunda çok net, hukuken hakkımızı aramak zorundayız. Bunu bizim adımıza TFF yapması lazım. Yabancı sayısında fikrim belli, sınırlama olmasını doğru bulmuyoruz. Olacaksa da altyapıda TFF'nin kaynak bularak, altyapıyı geliştirerek yerli futbolcu alternatifini önümüze koyması gerekir. TFF'de bizler genel kurul üyesiyiz. Federasyonla biz kavga etmiyoruz, bizim üst kurulumuz saygı duyuyoruz. Hasar ve zayiatlarda canımız yandı, bunu da anlatıyoruz.

Umutsuz yaşanmaz, gidip derdimizi anlatacağız, çözeceğiz. Vergiyi arttırmayın diyoruz. Biz kendimizi de eleştirmeliyiz. Bu kulüpler zor durumda. Hiç kimse biz çok iyiyiz diyemez. Bugünkü programın TFF ile sıkıntılarımızı anlatmak için imkan sağladığını kabul ediyorum.

Ahmet Ağaoğlu: Maçlara çıkacak mıyız, çıkmayacak mıyız? Futbolun futbol olmaktan uzaklaştığı yerde siz maça çıksanız ne olur, çıkmasanız ne olur? Kulüpler Birliği olarak naklen yayın ihalesini biz yapalım, futbolun ekonomisinin içinde olalım derken diğer sorumlulukları bırakamayız. La Liga mesela, talimatları uyguluyor. Antrenör eğitimi, naklen yayın ihalesi İngiltere'de Premier Lig'in sorumluluğunda. Hakemler ayrı şirket, orada kimsenin hata yapma şansı yok bile bile. Performans düşüklüğü yapma hakkı yok, olursa sistemin dışında kalıyor zaten. Biz bunu neden uygulayamayalım? Dosyalarımızı hazırlayıp gerekli kurumlarımıza ve sonunda Bakanlar Kurulu'na ve Cumhurbaşkanımıza biz bu konuları tüm çalışmaları yaptıktan sonra ileteceğiz. Bizim amacımız TFF'ye rakip olmak değil."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN