Tokyo Olimpiyatlarına saatler kala protesto gösterisi

Tokyo Olimpiyatlarına saatler kala protesto gösterisi

Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunları saatler içinde başlamaya hazırlanırken şehirde oyunların iptal edilmesi yönündeki protestolar sürüyor.

Pandemi nedeniyle 2021 yılına ertelenen dünyanın en büyük spor organizasyonu Tokyo Olimpiyatlarının resmi açılışı bugün saat 14.00’te Japonya Ulusal Stadı'ndaki törenle yapılacak.

Ancak Tokyo'da oyunların iptali için düzenlenen protesto gösterileri de devam ediyor.

g1.jpg

'BU OYUNLARA İHTİYACIMIZ YOK'

Protestoya katılan bir vatandaş tepkisini "Hükümet bu parayı olimpiyatlara değil, koronavirüsle mücadeleye ayırmalı. Bu oyunlara ihtiyacımız yok" diyerek ifade etti.

3.jpg

AKREDİTE KİŞİLERDEN KOVİD-19'A YAKALANANLARIN SAYISI 106'YA ÇIKTI

Öte yandan, Organizasyon Komitesi, Tokyo 2020 kapsamında ülkeye gelen 19 kişide daha Kovid-19 tespit edildiğini açıkladı.

g2.jpg

Virüse yakalanan 19 kişi arasında 3 sporcu ve 3 medya mensubunun yer aldığı, bu kişilerin karantina periyoduna alındığı kaydedildi.

44.jpg

Böylelikle Tokyo Olimpiyatları'na akredite olmuş kişilerden virüse yakalananların sayısı 106'ya çıktı.

g.jpg

Koronavirüs vakalarının yükselişe geçtiği ülkede, olimpiyatların başlamasına 15 gün kala OHAL ilan edilmiş ve etkinliğin seyircisiz gerçekleşmesine karar verilmişti.

g54.jpg

Japonya'da yapılan bir anket, halkın yüzde 87'sinin Tokyo Olimpiyatlarının Kovid-19 salgınına rağmen düzenlenmesi karşısında 'endişeli' olduğunu ortaya çıkarmıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN