Trabzonspor'a 20 milyon euroluk golcü! Fırtınadan tarihe geçecek hamle: 27 yıl sonra bir ilk! 121 gol 35 asist...

Trabzonspor'a 20 milyon euroluk golcü! Fırtınadan tarihe geçecek hamle: 27 yıl sonra bir ilk! 121 gol 35 asist...

Rizespor'a mağlup olan Trabzonspor, gol yollarında yaşadığı sorunu çözmek için eski yıldızını gözüne kestirdi. Fırtına, bordo-mavili forma altında gösterdiği performansla efsaneleşen yıldız oyuncuyu kadrosuna katmak için düğmeye bastı.

Bu sezon Trendyol Süper Lig'e kötü bir başlangıç yaparak taraftarlarını hayal kırıklığına uğratan Trabzonspor, cuma akşamı deplasmanda Kasımpaşa'nın konuğu olacak. Uruguaylı golcü Maxi Gomez'in takımdan ayrılışı sonrasında golcü transferini tamamlayamayan bordo-mavili ekip, bu kez mutlu sona çok yakın.

Üçüncü haftası geride kalan Trendyol Süper Lig'de Galatasaray'ın ardından Rizespor'a da mağlup olan Trabzonspor'da sıcak saatler yaşanıyor. Sezonun ilk haftasından bu yana gol yollarında sorun yaşayan, Maxi Gomez ile yollarını ayıran Umut Bozok'tan ise beklenen katkıyı alamayan Trabzonspor, golcü transferini bitirmek için geri sayıma geçti.

Gaziantep yerel basınından gazeteci Barış Kaya'nın aktardığına göre; Transfer sezonunun başladığı günden bu yana Hırvat teknik adam Nenad Bjelica'nın raporu doğrultusunda Onuralp Cevikkan, Dimitrios Kourbelis, Joaquín Fernández, Mislav Orsic, Filip Benkovic, Göktan Gürpüz, Tonio Teklic, Mehmet Can Aydın, Fountas ve son olarak Rayyan Baniya'yı kadrosuna katan Trabzonspor, bu kez İsviçreli golcü Albian Ajeti'yi kadrosuna katmak üzere.

Bordo-mavili ekibin Gaziantep FK'nın da transfer listesinde yer alan 26 yaşındaki İsviçreli golcü Albian Ajeti'nin transferinde mutlu sona yakın olduğu ileri sürüldü.

Son olarak Avusturya ekibi Sturm Graz formasını terleten golcü futbolcu, 23 maçta görev alırken takımına 4 gol 1 asistlik katkı sundu. Golcü futbolcu için bugüne dek toplam 20 milyon euro bonservis bedeli ödendi.

Futbol hayatı boyunca 302 maçta görev alan golcü futbolcu, söz konusu karşılaşmalarda takımına 121 gol 35 asistlik katkı sundu.

Albian Ajeti - Oyuncu profili 23/24 | Transfermarkt

27 SONRA BİR İLK

Son olarak 1996-1997 sezonunda İsviçre vatandaşlığına sahip savunma oyuncusu Dilaver Satılmış'ı kadrosuna katan Trabzonspor, Satılmış ile 1999 yılında yollarını ayırmıştı.

Fırtına, Albian Ajeti'yi kadrosuna katması halinde Dilaver Satılmış'ın takıma katıldığı yıl olan 1996'dan bu yana ilk kez bir İsviçreli ismi kadrosuna katmış olacak. Fırtına böylece transferde 27 yıl sonra bir ilki gerçekleştirecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN