Ümraniye Kanarya’ya ters geliyor

Ümraniye Kanarya’ya ters geliyor

Süper Lig’de teknik direktör Jorge Jesus ile çıktığı ilk sınavında Ümraniyespor ile 3-3 berabere kalan Fenerbahçe, 1 puanı son dakikada kurtardı. Sarı-Lacivertliler, daha önce Türkiye Kupası’nda 2 kez mağlup olduğu Ümraniye ekibine ligde de diş geçiremedi.

OĞULCAN ÇOKSAYAR

Portekizli teknik adam Jorge Jesus’un başına geçtiği Fenerbahçe, yaptığı birçok transferle de adeta yeni bir takım kurarken ilk lig maçında istediğini alamadı. Geçtiğimiz sezonun 2. yarısında aldığı seri galibiyetlerle ligi ikinci bitiren Sarı-Lacivertliler hem Avrupa kupaları vizesi alırken hem de taraftarlarına yeni sezon için umut vermişti. Hafta içi UEFA Avrupa Ligi 3. Eleme Turu’nda Slovacko’yu 3-0’la geçen Fenerbahçe ligin ilk maçında da yine sahasında Ümraniyespor’u konuk etti. 6 golün atıldığı maçta kazanan çıkmazken, Fenerbahçe evinde 2 puan bıraktı.

Sarı-Lacivertlilerin Ümraniyespor karşısındaki şanssızlığı devam etti. Fenerbahçe, Süper Lig’in yeni ekibi karşısında 2 defa öne geçtiği müsabakada 3-2 geriye düştü. Mergim Berisha’nın son dakikalarda kaydettiği golle 1 puana razı olan Sarı-Lacivertli ekip, HangiKredi Ümraniyespor karşısında yine galibiyet alamadı. Daha önce 2019 yılında Ziraat Türkiye Kupası’nda karşılaşan iki ekip arasındaki her iki müsabakayı da Ümraniye ekibi 1-0’lık skorlarla kazanan taraf olmuştu. Sarı-Lacivertlileri kupada 2 kez deviren Kırmızı-Beyazlılar, Süper Lig’deki ilk randevuda da sahadan puanla ayrılmasını bildi.

Öte yandan Fenerbahçe’de gecenin adamı Enner Valencia oldu. Takımda kalıp kalmayacağı hala belirsiz olan Ekvadorlu oyuncu biri penaltıdan attığı iki golle kalitesini gösterdi. Fenerbahçe’nin 2022/23 Süper Lig sezonundaki ilk golünü Ümraniyespor ağlarına gönderen yıldız isim, Ağustos 2010’dan bu yana Süper Lig’in açılış haftasında Fenerbahçe formasıyla 2+ gol atan ilk oyuncu oldu. Devler Ligi ön elemelerinde Dianmo Kiev ile Kadıköy’de oynanan maçta kaçırdığı penaltıyla tepkilerin odağı olan Enner Valencia, bu kez penaltı atışını gole çevirerek tepkileri unutturdu. Ayrıca Valencia, ligde iç sahada attığı son beş golün üçünü penaltı vuruşuyla kaydetti. Ekvadorlu oyuncu, son karşılaşmada 63 dakika sahada kalırken 2 gole etki etti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN