Yolsuzlukla suçlanmıştı! Eski FIFA Başkanı Sepp Blatter yıllar sonra itiraf etti: '14.6 milyar dolar...'

Yolsuzlukla suçlanmıştı! Eski FIFA Başkanı Sepp Blatter yıllar sonra itiraf etti: '14.6 milyar dolar...'

8 Haziran 1998 - 26 Şubat 2016 tarihleri arasında FIFA başkanlığı görevini yürüten ancak yolsuzluk skandalına adı karıştığı için futboldan men edilen eski FIFA Başkanı Blatter, yıllar süren sessizliğini bozarak tarihi bir itirafta bulundu.

FIFA'nın eski başkanı Sepp Blatter ile UEFA'nın eski başkanı Michel Platini hakkında “dolandırıcılık” ve “zimmete para geçirme” suçlamasıyla İsviçre'de açılan dava sonuçlanmış ve yolsuzlukla suçlanan her iki isim yargılandıkları mahkemede suçsuz bulunarak dikkatleri üzerine çekmişti.

'YASA DIŞI' ŞEKİLDE ÖDENMEDİ

İsviçre basınında yer alan haberlerde İsviçre Bellinzona Federal Ceza Mahkemesi hakimlerinin, Blatter’in FIFA başkanlığı yaptığı 2011’de, dönemin FIFA asbaşkanlığını da yapan Platini’ye ödediği 2 milyon İsviçre frangının yasa dışı olarak ödenmediği yönünde karar aldığı vurgulanmıştı.

BLATTER SESSİZLİĞİNİ BOZDU

Bu gelişmeler sonrası bir süre sessizliğini koruyan Sepp Blatter, 20 Kasım'da başlayacak Dünya Kupası öncesinde sessizliğini bozarak dikkat çekici açıklamalarda bulundu.

Sepp Blatter, Katar'daki Dünya Kupası'na ev sahipliği yapmaya karşıydı. İki hafta içinde, uzun süredir Fifa başkanı olmadan Emirlik'te on yıllardır ilk erkekler Dünya Kupası finalleri başlayacak.

'YOLSUZLUK' SKANDALINA KARIŞTI FUTBOLDAN MEN EDİLDİ

8 Haziran 1998 - 26 Şubat 2016 tarihleri arasında FIFA başkanlığı görevini yürüten ancak yolsuzluk skandalına adı karıştığı için futboldan men edilen Blatter, İsviçre'nin Zürih kentinde yayınlanan günlük gazete Tages-Anzeiger'e tarihi açıklamalarda bulundu.

DÜNYA KUPASI'NIN KATAR'A VERİLDİĞİNİ AÇIKLAMIŞTI

2010 yılında, 2022 Dünya Kupası’nın Katar’a verildiğini açıklayan zarfı açan Blatter, 2022 Dünya Kupası'nı Katar'a vererek 'hata' yaptıklarını açıkladı.

Former FIFA president Sep Blatter says Qatar hosting the World Cup is a 'mistake' - ABC News

YILLAR SONRA GELEN İTİRAF: ABD'YE VERECEKTİK

FIFA Başkanlığı yaptığı dönemde, FIFA yürütme kurulunun ABD'nin 2022 Dünya Kupası'na ev sahipliği yapması için uzlaşmaya vardığını ilk kez açıklayan Blatter, “O zamanki yürütme kurulunda 2018’de Rusya’nın, 2022’de ise ABD’nin ev sahibi olması konusunda anlaşmıştık. Uzun süredir birbirine zıt giden iki muhalif ülke Dünya Kupası’na ev sahipliği yapmış olsaydı bu bir barış jesti olurdu” diye konuştu.

"14.6 MİLYAR DOLARA..."

2022 Dünya Kupası'nı Katar'a vererek hata yaptıklarını vurgulayan Blatter açıklamalarını şu şekilde noktaladı:

"2022 Dünya Kupası aslında ABD'de olacaktı. FIFA kongresinden 1 hafta önce Platini beni aradı ve kendisine Katar'a oy vermesini söyleyen Fransa cumhurbaşkanı Sarkozy ile görüştüğünü söyledi. Altı ay sonra Katar, Fransa'dan 14.6 milyar dolara savaş uçağı satın aldı

Blatter'den dünya kupası itirafı

DÜNYA KUPASI'NI KATAR'A VERMEK BİR HATAYDI

Benim için çok açık: Dünya Kupası'nı Katar'a vermek bir hataydı. Seçim kötüydü. Katar çok küçük bir ülke. Futbol ve Dünya Kupası Katar için çok büyük şeyler"

6500 İŞÇİ HAYATINI KAYBETTİ!

Öte yandan 2022 Dünya Kupası için yapılan inşaatlar sırasında 6500 göçmen işçi hayatını kaybettiği öğrenildi.

Hindistan, Pakistan, Nepal, Bangladeş ve Sri Lanka kökenli 6500'den fazla göçmen işçi, Katar’ın 10 yıl önce Dünya Kupası'na ev sahipliği yapmaya hak kazandığından bu yana turnuva hazırlıkları esnasında hayatını kaybetti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN