Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin 'eşcinsellik' kararnamesini imzaladı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin  'eşcinsellik' kararnamesini imzaladı

“Rusya’nın Geleneksel Manevi ve Ahlaki Değerlerinin Korunmasına ve Güçlendirilmesine İlişkin Devlet Politikası Esaslarının Onaylanması” hakkındaki kararname ile eş cinsellik Rusya’da “yıkıcı fikir ve değerler" kategorisine aldı. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in imzaladığı kararnamenin Rus halkının manevi değerlerinin korunmasına yönelik alındığı belirtildi.

Rusya'da tartışma yaratan 'eşcinsellik' kararnamesi Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin tarafından imzalanarak yürürlüğe girdi. Daha önce eşcinsellik propagandasının yasaklanmasına dair kararlar alınan Rusya’da bu kez eş cinsellik, Rus toplumu için “yıkıcı fikir ve değerler" kategorisine alındı. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in imzaladığı, “Rusya’nın Geleneksek Manevi ve Ahlaki Değerlerinin Korunmasına ve Güçlendirilmesine İlişkin Devlet Politikası Esaslarının Onaylanması” hakkındaki kararname ile eş cinselliğin Rus toplumuna zarar verdiği vurgusu yapılarak, Rus toplumu için tehdit oluşturduğu aktarıldı.

"RUS TOPLUMUNUN TEMELİDİR"

Kararnamede, eş cinsellik için, "Rusya vatandaşları üzerindeki yıkıcı ideolojik etkinin ülkedeki demografik durum için bir tehdit haline geldiği" belirtilerek, eş cinsellik, "Rus toplumu için yıkıcı fikir ve değerler" kategorisi içerisinde tutuldu. Rus halkının manevi değerlerinin korunmasına yönelik alınan kararda, "Rus vatandaşlarının dünya görüşünü oluşturan ve bunu nesilden nesile aktaran ve birliğini oluşturan ahlaki değerlerdir. Rusya’nın egemenliğini korumayı ve güçlendirmeyi mümkün kılan, çok uluslu ve farklı inançlı ülkenin birliğini sağlayan geleneksel değerler, Rus toplumunun temelidir" denildi.

Kararnamede, Rus toplum kültürünün tahrif edilmesine karşı programlar üretileceği ifade edilerek, "Kararname, stratejik planlamaların hazırlanması, bölümler arası koordinasyonun sağlanması, kültür ve eğitim alanındaki projeler için devlet destek sisteminin iyileştirilmesi, biçim ve yöntemlerin iyileştirilmesi dahil olmak üzere geleneksel değerlerin korunması için çalışmaların yürütüleceği ana alanları listeler" denildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN