Bahçeli'den sürpriz çıkış: HDP ile görüşme doğru bir adım

Bahçeli'den sürpriz çıkış: HDP ile görüşme doğru bir adım

Cumhurbaşkanı’nın başörtüsünde geri adım olarak algılanan sözlerinden sonra bir sürpriz çıkış da MHP liderinden geldi. Daha önce ‘CHP’nin HDP’yle görüşmesi PKK’yla teması demektir’ diyen Bahçeli, AK Parti heyetinin ziyareti için dikkat çeken ifadeler kullandı: Meclis’te grubu bulunan siyasi partilerin ziyaret edilmesi son derece doğal ve doğru.

ÖNCE ERDOĞAN’DAN SONRA BAHÇELİ’DEN TAVIR DEĞİŞİKLİĞİ

Hükümet kanadından gelen ‘Altılı masanın altında HDP var’ suçlamaları sonrası Adalet Bakanı Bozdağ başkanlığındaki AK Parti heyetinin HDP’yi ziyaret etmesi gündem olmuştu. Başörtüsüne dönük daha önce referandum mesajı veren Cumhurbaşkanı Erdoğan da ‘Temel özgürlüklerle ilgili konuların halk oylamasına götürülmesini doğru bulmuyoruz’ dedi. Tartışma yaratan sözlerin ardından bir tavır değişikliği de Bahçeli’den geldi.

DAHA ÖNCE ‘ZİLLET İTTİFAKININ GİZLİ ORTAĞI PKK’ DEMİŞTİ

Geçmişte HDP’ye çok sert ifadelerle yüklenen, altılı masa üzerinden ‘Zillet ittifakının görünmeyen ortağı PKK’ iddiasını ileri süren MHP lideri, AK Parti’nin HDP ile görüşmesini ‘doğal’ bulduğunu söyledi. Bahçeli, başörtüsünde anayasa değişikliği için Meclis’te grubu bulunan partilerin ziyaret edilmesinin ‘doğru bir adım’ olduğunu belirtti. “Biz kiminle görüşüldüğüne değil, makul ve demokratik çözümün nasıl olacağına bakıyoruz” dedi.

AK PARTİ ŞANLIURFA MİLLETVEKİLİ CEVHERİ: YENİ BİR ÇÖZÜM SÜRECİ NEDEN OLMASIN?

manset.jpg

AK Parti’nin Meclis’te HDP ile görüşmesi ve bazı parti yetkililerinden de çağrılar yapılması sonrası MHP lideri Bahçeli’den sürpriz bir çıkış geldi. “AK Parti heyetinin anayasa değişikliğini görüşmek amacıyla Meclis’te grubu bulunan her partiyle görüşmesi son derece doğal ve doğru bir adımdır” diyen Bahçeli, iktidar partisinin CHP ile görüşmesine değinmeyenlere de tepki gösterdi: CHP’yle kurulan temasa ses çıkarmayanların sırtımızdan HDP’yi dillerine dolamaları muflis bir tavırdır. Bizim gözümüzde CHP neyse HDP de odur.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, TBMM’de partisinin grup toplantısında konuştu. Bahçeli’nin gündeminde Ak Parti’nin Meclis’te HDP ile yaptığı görüşme ve CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun uyuşturucu çıkışı vardı: “Gazi Mustafa Kemal, Türkiye’nin asıl payesi, ortak değerimizdir. Türk devletinin ana ilkesi de milliyetçiliktir. Kim ne derse desin, Atatürk’e çok şey borçluyuz. Gazi Mustafa Kemal, milletine sevdalı bir devlet adamıdır. Onun emanetlerini MHP taşıyor, ve taşımaya devam edecektir. Cumhuriyete ‘yıkım projesi’ diyenler eminim ki hesap verecekler. Türkiye’nin yapıcı arabuluculuğu ve Rusya’nın anlayışlı tutumuyla tahıl anlaşması yeniden devreye girmiş, şimdiye 10 milyon tondan fazla tahıl taşınmıştır. Biz kalp gözünden, Batı çıkar gözünden bakıyor. Battıkça batıyor. Mazlumların çığlığını duymayanlar, duysa da yardım etmeyenler kaybetmeye mahkumdur.

ABD’DE KAOS OLMASI SIÇRAR

Bugün ABD’de ara seçimler yapılacaktır. ABD, sosyal, ekonomik ve siyasi anlamda zordadır. Başkan Biden, bugünkü ara seçimlerde senatör çoğunluğunu yakaladıkları durumda kendisi için azil sürecinin başlayacağını açıklamıştır. Seçimlerin demokrasi getirmesini diliyoruz. Kaos içindeki bir ABD’nin dünyanın diğer ülkelerine de sıçratacağını düşünüyoruz. İsveç ve Finlandiya’nın NATO’ya üyelik sürecinde terör konusunda hangi somut adımları attığı iyice sorgulanmalıdır. PKK ile aralarına mesafe koyacakları açıklaması sadece vaattir. NATO Genel Sekreteri de İsveç ve Finlandiya’nın vaatlerini yerine getirdiğini söylemiş ve Türkiye’nin de artık üyelikleri onaylamasını söylemesi yanlıştır, edepsizliktir.

DEMOKRASİNİN CELLAT BAŞI

Bugün muhalefet gitmiş başka yerlerde, memleketlerine düşmanlık etmiştir. Manevi değerleri hiçe sayan bir muhalefetin ülkeyi yozlaştıracağı bellidir. Zillet ittifakı demokrasinin cellat başıdır. Arsıza laf anlatılmayacağını bilsek de bu tespitleri söylemek boynumuzun borcudur. Almanya’nın muhalefet başkanı gelip burada İstiklal Caddesi’nden video çekse ve bunu ülkesine saldırmak için kullansa ne derdiniz? Bunların hepsini CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu yapmıştır.

KILIÇDAROĞLU TAŞERON SİYASETÇİ

Kılıçdaroğlu, partisinin başına paraşütle inmiş bir taşeron siyasetçidir. Bu görev, Atatürk’ü itibarsızlaştırma ve Dersim isyanının rövanşını alma isteğidir. ABD’den sonra Birleşik Krallık’ta soluğu alan Kılıçdaroğlu o 8 saatin ve hambugerli gezinin ardından kendisini ve partisini rezil etmiştir. Tefecilere laf söyleyen Kılıçdaroğlu, oraya gidip onlara avuç açmıştır. Türkiye’nin gri listede olduğunu saygısızca lanse eden Kılıçdaroğlu, Birleşik Krallık’ın gri listede olduğunu söylememiştir. Tefeci deyip mangalda kül bırakmayan çevrelere ‘alın beni kullanın’ deyip boyun eğdiği anlaşılmaktadır.

BU DEVRİN ALİ KEMAL’İDİR

Kılıçdaroğlu dipsiz bir kuyuya merdivensiz inmiştir. O, bizim gözümüzde bu devrin Ali Kemal’i, sömürgeciliğin inzibat görevlisidir. Yazıklar olsun diyorum! Hiç mi etrafında sevenin kalmadı? Kimlere hizmet ediyorsun, ne yapıyorsun diyenin yok mu? Sen herkesi kör, alemi sersem mi sanıyorsun? Bu ülkenin askerine çirkin ithamlarda bulunanlar, uyuşturucu kaçakçılığı suçlaması yapanlar bizim için vatan hainidir. Kılıçdaroğlu kara para görmek istiyorsa HDP’yi incelesin. Sayın Kılıçdaroğlu, sandık Londra’da Brüksel’de kurulmayacak. Burada yapılacak. Ama sayın Kılıçdaroğlu, Türkiye Cumhuriyeti’nde sana ekmek yoktur.

HDP’YE NASIL BAKTIĞIMIZ ORTADA

MHP, başörtüsü konusundaki yasa düzenlemesine onay verecektir. Bu meseleyi isterseniz TBMM’de detayla ele alalım, isterseniz halk oylamasına gidelim. Her türlü destekleyeceğiz. AK Parti heyetinin anayasa değişikliğini görüşmek amacıyla Meclis’te grubu bulunan her partiyle görüşmesi son derece doğal ve doğru bir adımdır. Biz HDP görüşmesine ne diyecekmişiz? HDP’ye nasıl baktığımız ortadadır. AK Parti ve CHP temasına ses çıkarmayanların bize sorması ilginçtir, bizim için HDP ne ise CHP de odur. Biz öze bakıyoruz. Bunlar üzerinden Cumhur İttifakı’na laf söyleyenlere söylüyorum; hadi başka kapıya! MHP ile uğraşacağınıza gidin liderinizin peşinden burger yiyin!”

ONLARIN DEDİĞİ YERE GİTMEYİZ

Bahçeli, erken seçim haberlerinin ardından kendisine sorulan seçim tarihine ilişkin “7 ay olduğunu söylüyorlar” dedi. Toplantıda, Bahçeli, HDP ile yapılan görüşmede MHP’li bir ismin olmaması konusunda ise “Onu Halk TV’nin yöneticilerine sorun. Bizim nereye gideceğimizi biz biliriz. Ama onların dediği yere gitmeyiz” karşılığını verdi.

YENİ BİR ÇÖZÜM SÜRECİ NEDEN OLMASIN?

AK Parti’nin anayasa değişikliği teklifi için HDP ile görüşmesine ilk yorum yapanlardan ve dikkat çekenlerden biri olan AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Ali Cevheri, ziyarete dair yeni değerlendirmelerde bulundu. Partisinin HDP ziyaretine “Gidilmesi değil, gidilmemesi abes. HDP’nin de desteğine ihtiyacımız var” diyen Cevheri, bu yorumlarından ötürü çok olumlu tepkiler aldığını söyledi. Medyascope’a konuşan Cevheri “Ben de partimin yapmış olduğu bu ziyarete destek verdim. Ben siyasette diyalogdan yanayım. Benim söylemek istediğim buydu. Dolayısıyla Türkiye Cumhuriyeti yasalarına göre kurulmuş bir partidir ve Meclis’te grubu da vardır, belli bir oy potansiyeli de vardır. Partimin yaptığı doğrudur. Dolayısıyla bir anayasal değişikliğin, yapıldığı toplumun bütün kesimleri tarafından genel kabul görmesi ve desteklenmesi önemlidir. Çünkü bu normal bir kanun değil, anayasa çalışmasıdır. Bu bağlamda ben bir değerlendirmede bulundum” diye konuştu.

Cevheri, ziyareti “Yeni bir çözüm süreci mi başlıyor?” şeklinde değerlendirenler olduğunun hatırlatılması üzerine ise şunları söyledi: “Şimdi tabii, neden olmasın? Uzatılan bu eli HDP değerlendirirse, bu anayasa çalışmasına müspet manada destek verirse… HDP’nin sorunu, Türkiye partisi olup olmaması. Biz arzu ediyoruz ki; HDP, Türkiye partisi olsun, terör ile arasına bir mesafe koysun. Bizim AK Parti olarak bir duruşumuz ve çizgimiz vardır.”

Cevheri, şöyle devam etti: “Sonuçta asker de olsa, dağda da olsa memleketin evlatları ama terörü lanetliyoruz. İstiyoruz ki bu akan kan dursun, terör bitsin. Bölgede insanlar huzurla gezebilsinler. Bölge iktisadi olarak kalkınsın. Biz, böyle bir düşünceyi savunuyoruz. HDP’nin, PKK ve terör ile arasına mesafe koymasını, eylem olduğunda lanetlemesini ciddi manada arzu ediyoruz. Türkiye partisi olsunlar. Teröre destek verdikçe Türkiye partisi olamıyorlar.”

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (16)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
16 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN