AK Partili Cevheri: Düşüncelerimin kesinlikle arkasındayım

AK Partili Cevheri: Düşüncelerimin kesinlikle arkasındayım

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Ali Cevheri, AK Parti’nin HDP ile görüşmesinin doğru bir davranış olduğunu yineledi. Cevheri, “Düşüncelerimin kesinlikle arkasındayım, hiçbir zaman taviz vermiyorum. HDP’nin meşrulaşmamasının temel nedeni bölücü örgüt ile arasına mesafe koymamasıdır” dedi.

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Ali Cevheri, 4 Kasım’da Şanlıurfa’daki yerel bir kanalda AK Parti’nin HDP ziyaretine ilişkin “Gidilmesi değil, gidilmemesi abestir. Legal bir parti. Onların da desteğine ihtiyacımız var” demişti.

“ANAYASA YAPILIRKEN TOPLUMSAL UZLAŞI ESASTIR”

Cevheri, konuyla ilgili olarak bugün TBMM’de basın toplantısı düzenledi. Cevheri toplantıda şunları söyledi:

4 Kasım’da Şanlıurfa’da bir yerel televizyonda Şanlıurfa’nın gündeminin değerlendirirken son bir soru olarak AK Parti Grubunun HDP’yi ziyaret etmesi bize sorulunca biz de TBMM çatısı altında faaliyet gösteren, Siyasi Partiler Yasası’na göre kurulmuş bir parti olduğunu, partimizin de anayasa çalışmaları doğrultusunda HDP’yi ziyaret etmesinin gayet doğal olduğunu ifade ettik. Çünkü bir anayasa yapılırken toplumun tüm kesimlerinin desteğinin alınması önemlidir. Toplumsal uzlaşı esastır.

“TEK MİLLET, DEVLET, BAYRAK, VATAN BİZİM KIRMIZI ÇİZGİMİZDİR”

AK Parti benim dünya görüşümü savunan bir partidir. Bir milletvekili olarak AK Parti’nin davranış ve söylemlerine göre hareket etmemiz de gayet makuldür. Benim mensup olduğum aile özellikle bölgenin irşadında kanaat önderliği yapmışlardır. Ben yoğun bir manevi ortamda yetişmiş biriyim. Tek millet, devlet, bayrak, vatan bizim kırmızı çizgimizdir. Bundan hiçbir zaman biz taviz vermedik, vermeyiz. Ülkemizin bölünmez birliği bizim için esastır. Özellikle duam bu vatan bu ülke için şehit olmaktır. Bu çizgide olan bir insanın özelikle bölücü yapıya destek veren birtakım insanlar tarafından sanki şehitleri ile dağdaki teröristler aynı kefeye konulmuş gibi bir basiretsizliğe girmek bizim için züldür. Hiçbir zaman düşünce olarak biz bu vatanın çocuklarına kurşun sıkan ile vatan için şehit olanın bir tutulması gibi bir söylem bizi kesinlikle rencide eder.”

"DÜŞÜNCELERİMİN KESİNLİKLE ARKASINDAYIM"

Cevheri, gazetecilerin sorularına da şöyle cevap verdi:

Düşüncelerimin kesinlikle arkasındayım, hiçbir zaman taviz vermiyorum. Çünkü vatanımızın bölünmezliği konusunda kırmızı çizgilerimiz var. Kişiliğimizi bu topraklar üzerinde şekillendirdik... Partimin yaptığı doğrudur. HDP’nin meşrulaşmamasının temel nedeni bölücü örgüt ile arasına mesafe koymamasıdır. Siyasi Partiler Yasası’na göre kurulmuş olsa da TBMM’de faaliyet gösteren bir partinin özellikle devletimizin bölünmez bütünlüğü noktasında hassasiyetleri olması gerekiyor diye düşünüyorum. Buna aykırı bir davranış ve eylem içine girmişlerse yasalar gereğini yapmalıdır... Türkiye Cumhuriyeti’nde bağımsız mahkemeler vardır değerlendirecektir bu parti yasalara aykırı bir davranış içine girmişse mahkemelerimiz de gereğini yapacaktır, yapmalıdır da.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN