AK Parti'den HDP'ye bir diyalog çağrısı daha

AK Parti'den HDP'ye bir diyalog çağrısı daha

AK Parti'nin Anayasa değişikliği için HDP'yi ziyareti siyaset gündemine bomba gibi otururken AK Partili Orhan Miroğlu'nun ardından bir adım da AK Partili Ali Cevheri'den geldi. Cevheri, “HDP'ye gidilmesi değil, gidilmemesi abestir. Meclis'te Grubu bulunan legal bir parti. Ve Anayasa değişikliği için desteğine ihtiyacımız var” dedi.

AK Parti heyeti Adalet Bakanı Bekir Bozdağ başkanlığında anayasa değişikliği teklifi kapsamında HDP'yi ziyaret etmesi partiyi ikiye böldü. Partinin bazı kurmayları HDP'yi diyaloğa çağırdı. AK Parti Merkez Karar Yürütme Kurulu üyesi Orhan Miroğlu'nun ardından bir açıklama da AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Ali Cevher'den geldi.

Mehmet Ali Cevheri, Cumhur ittifakının birçok kesiminin HDP'ye yönelttiği suçlamaları eleştirirken, “HDP legal bir parti. Onların desteğine ihtiyacımız var. Onlar da başörtüsüne destek vereceklerini deklare ettiler” çıkışıyla şaşırttı.

“ONLARIN DESTEĞİNE İHTİYACIMIZ VAR"

Başörtüsü konusunda Anayasal değişiklik yapmak isteyen AK Parti'nin TBMM'de 285, Cumhur İttifakı ortağı MHP'nin ise 48 oyu bulunuyor. Meclis'te bir sandalyesi olan BBP ile birlikte 334 oy sağlanırken 26 oy eksik kalıyor. Anayasa değişikliğini referanduma götürebilmek için en az 360, referandumsuz değiştirebilmek için ise en az 400 oy gerekiyor.

“HDP LEGAL BİR PARTİ”

Sözcü'nün haberine göre, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Cevheri, Şanlıurfa'da yerel yayın yapan EDESSA TV'de konuyla ilgili değerlendirme yaparken “HDP legal bir parti. Kanunlara göre kurulmuş, Türkiye Büyük Millet Meclisi çatısı altında faaliyet yapıyor” yanıtını verdi. Önümüzdeki günlerde bir Anayasa değişikliğinin gündemlerinde olduğunu ve bunun için destek aradıklarını belirten Cevheri “Onların desteğine ihtiyacımız var. Onlar da baş örtüsüne destek vereceklerini deklare ettiler” dedi.

“İYİ İLİŞKİ HER ZAMAN GÜZELDİR DEVAM ETTİRİLMELİ”

TBMM'de tüm partilerin kanun teklifleri, değişiklikleri yapılırken birbirleriyle görüştüğünü de söyleyen Cevheri şöyle devam etti:

“Bu sürekli partiler arasında yapılan bir şeydir. Yani ilk defa yapılan bir şey değildir. Partimizin yaptığı doğrudur. Bu ülkede eğer bir sosyal barış sağlanması gerekiyorsa, bir huzur getirilmesi gerekiyorsa niçin diyalog olmasın? İyi ilişki her zaman güzeldir devam ettirilmeli.”

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (31)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
31 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN