AK Parti'den HDP'ye diyalog çağrısı: Fırsatı kaçırma

AK Parti'den HDP'ye diyalog çağrısı: Fırsatı kaçırma

AK Parti'nin anayasa değişikliği kapsamında HDP'yi ziyaret etmesi AK Parti kurmaylarından diyalog çağrıları geldi. AK Parti MKYK üyesi Orhan Miroğlu görüşme fotoğrafını paylaşıp "Cumhuriyetin 100.Yılına girerken yeni diyaloglara gerekçe üretmek daha iyi! Yeter ki, HDP karşısına çıkan fırsatları,bu defa da ıskalamasın!" notunu düştü.

AK Parti heyeti Adalet Bakanı Bekir Bozdağ başkanlığında anayasa değişikliği teklifi kapsamında HDP'yi ziyaret etmesi parti içinde farklı tepkilere neden oldu. Partinin bazı kurmayları HDP'yi diyaloğa çağırdı. Onlardan biri de AK Parti Merkez Karar Yürütme Kurulu üyesi Orhan Miroğlu'ydu. Miroğlu'ndan çarpıcı bir açıklama geldi.

es1.jpg

AK Parti'nin anayasa değişikliği için HDP'yi ziyaret ettiği esnada çekilen bir fotoğrafı paylaşan Miroğlu, "Fotoğrafa, ‘Türkiye Yüzyılı’ vizyon belgesinin felsefesi üzerinden de ayrıca bakılabilir. Siyasi diyalogsuzluğa bahane üretmek en kolayı! Cumhuriyetin 100.Yılına girerken yeni diyaloglara gerekçe üretmek daha iyi! Yeter ki, HDP karşısına çıkan fırsatları, bu defa da ıskalamasın!" notunu düştü.

'AK PARTİ KARAR VERMELİ'

Eski AK Parti Milletvekili, Demokrasi ve Birlik Derneği (DEMBİRDER) Başkanı Mehmet Metiner de AK Parti’nin HDP ile yaptığı Anayasa görüşmesine ilişkin değerlendirmede bulundu.

Metiner, Twitter hesabında yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

“HDP’yi hem TBMM çatısı altında olmaması gereken terör örgütünün siyasi partisi olarak suçlamak, hem de anayasa değişikliği için muhatap alıp görüşmek, AK Parti açısından sıkıntılı bir yeni durum. Bundan sonra HDP’ye dair söylenecek her söz, bu fotoğrafa çarpıp geri dönecek.

AK Parti karar vermeli; HDP’yi kendisiyle oturulup konuşulacak ve desteği önemsenecek bir parti olarak görüyorsa o vakit HDP’ye dair dilini ve yaklaşımını değiştirmeli. Sadece HDP’ye dair değil, HDP ile siyaseten ilişkilenen diğer partilere ilişkin dilini ve yaklaşımını da…”

'PKK AYRI HDP AYRIYSA AYNİLEŞTİREN DİL VE ÜSLUBA NİYE İHTİYAÇ DUYDUK?'

Metiner’in değerlendirmesini alıntılayan AK Parti MKYK Üyesi Şamil Tayyar da AK Parti’nin muhakeme yapması gerektiğini belirterek şunları yazdı:

“Kesinlikle. AK Parti, HDP’ye nasıl bakıyorsa o düzlemde ilişkisini yürütmelidir. PKK’nin siyasi uzantısı ve kapatılması gereken bir partiyse, onlarla niye Anayasayı konuşuyoruz? PKK ayrı HDP ayrıysa aynileştiren dil ve üsluba niye ihtiyaç duyduk? Bu muhakemeyi yapmalıyız.”

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (36)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
36 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN