İttifakta HDP çatlağı: 'Bahçeli erken seçim tarihini açıklayacak' iddiası

İttifakta HDP çatlağı: 'Bahçeli erken seçim tarihini açıklayacak' iddiası

AK Parti heyetinin başörtüsü teklifine destek aramak için HDP'yi ziyaret etmesi ve ardından gelen diyalog mesajlarının, Cumhur İttifakı ortağı olan MHP'yi rahatsız ettiği öne sürüldü. İddiaya göre MHP lideri Bahçeli bugünkü grup konuşmasında erken seçim tarihini açıklayacak.

AK Parti heyetinin, bir yandan altılı masaya 'gizli ortak' suçlaması yöneltirken öbür yandan başörtüsü teklifine destek aramak için HDP'yi ziyareti tartışma yarattı. AK Partili Orhan Miroğlu "Diyaloğa gerekçe üretmek daha iyi. Yeter ki HDP fırsatları bu kez ıskalamasın" dedi. AK Partili Mehmet Ali Cevheri de eleştirilere karşı "Asıl gidilmemesi abes. HDP legal bir parti, Meclis'te grubu ve oyu var" ifadesini kullandı.

Cumhur İttifakı'nın ortağı MHP'de ne olacağı ise merak konusu. Yapılan yorumlarda MHP lideri Devlet Bahçeli'nin bugün partisinin grup toplantısındaki konuşmasına dikkat çekilirken İYİ Parti cephesinden kritik bir iddia geldi.

'ERKEN SEÇİM TARİHİ AÇIKLANABİLİR'

İBB İYİ Parti Grup Başkanvekili İbrahim Özkan, yarın erken seçimin ilan edilebileceğini öne sürdü. Özkan, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, "Yarın erken seçim tarihinin açıklanabileceğini düşünüyorum. Yarın enteresan gelişmelere sahne olacak…" ifadelerini kullandı.

'GENEL MERKEZ RAHATSIZ'

Cumhuriyet'ten Sinem Nazlı Demir'e konuşan Özkan, son gelişmelerden MHP içinde yıllarca aynı saflarda olduğu arkadaşlarının rahatsız olduğunu ifade etti. AK Parti'nin HDP ziyareti nedeniyle MHP yönetiminin parti tabanı karşısında zor duruma düştüğünü belirten Özkan, "Daha önce MHP'de görev yapmış kişilerle görüştüm. Ciddi rahatsızlık var. Genel merkeze sirayet etti. Bahçeli'nin yarın ciddi bir hamle yapılacağı düşünülüyor" diye konuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN