AK Partili Kurtulmuş: HDP, dağla arasına mesafe koyarsa Türkiye siyasetinde sorun kalmaz

AK Partili Kurtulmuş: HDP, dağla arasına mesafe koyarsa Türkiye siyasetinde sorun kalmaz

Katıldığı televizyon programında gündeme dair soruları yanıtlayan AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş, siyasetin sıcak gündemlerinden biri olan AK Parti-HDP temaslarına ilişkin konuştu. Partilerin sürekli temas içinde olduğunu kaydeden Kurtulmuş, "HDP'nin içerisinde terör örgütüne yakın duran bazı unsurların varlığına şunu söylüyoruz; HDP'nin dağla, terörle arasına mesafe koyması gerek. HDP bu mesafeyi başarırsa Türkiye siyasetinde sorun kalmaz" dedi.

AK Parti heyetinin, bir yandan altılı masaya 'gizli ortak' suçlaması yöneltirken öbür yandan başörtüsü teklifine destek aramak için HDP'yi ziyareti tartışma yarattı. AK Partili Orhan Miroğlu "Diyaloğa gerekçe üretmek daha iyi. Yeter ki HDP fırsatları bu kez ıskalamasın" dedi. AK Partili Mehmet Ali Cevheri de eleştirilere karşı "Asıl gidilmemesi abes. HDP legal bir parti, Meclis'te grubu ve oyu var" ifadesini kullandı. Cumhur İttifakı ortağı olan MHP'nin Genel Başkanı Devlet Bahçeli de "Meclis’te grubu bulunan siyasi partilerin ziyaret edilmesi son derece doğal ve doğru" dedi.

Habertürk canlı yayınında gündeme ilişkin soruları yanıtlayan AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş da siyasetin ana gündemlerinden biri haline gelen AK Parti-HDP temaslarına ilişkin konuştu.

'DEVLET ADAMI VASFINA YAKIŞIR ŞEKİLDE SON DERECE YAKIŞAN BİR ŞEYİ ORTAYA KOYDU'

MHP lideri Devlet Bahçeli'nin zaman içerisinde Türkiye'nin hayrına olan, geniş kesimlerin bütünleşmesinden yana bir tavır içerisinde olduğunu belirten Kurutulmuş, şöyle devam etti:

"Sayın Bahçeli devlet adamı vasfına yakışır şekilde son derece yakışan bir şeyi ortaya koydu. Bu konu parlamentoya geldiğinde grubu bulunan partiler görüşlerini paylaşacak. Keşke olabilecek en yüksek ittifakla, milletvekillerin hele hele tamamının oy verdiği bir gelişmeyi yaşayabilsek, bu Türkiye demokrasisi için hakikaten devrim niteliğinde bir tavır olur.

HDP BU MESAFEYİ BAŞARIRSA TÜRKİYE SİYASETİNDE SORUN KALMAZ

Parlamentoda AK Parti, CHP, MHP, HDP zaten sürekli temas içinde. Oturumlar oluyor, grup başkanları görüşüyor. Israrla söylediğimiz, HDP'nin içerisinde terör örgütüne yakın duran bazı unsurların varlığına şunu söylüyoruz; HDP'nin dağla, terörle arasına mesafe koyması gerek. HDP bu mesafeyi başarırsa Türkiye siyasetinde sorun kalmaz. Keşke dağla, terörle, silahla, bombayla arasına mesafe koyabilse."

'HDP BU MASANIN BİLEŞENİ Mİ, DEĞİL Mİ?'

HDP'ye yönelik masanın yedinci ayağı olduğu şeklinde beyanlarının bir suçlama olmadığını belirten Kurtulmuş, "6 artı 1 masa bir ortak aday çıkaracaksa bu aday HDP'den oy almayacaksa yarışa dahil olması mümkün değil. HDP'nin desteğini çantada keklik olarak görüyorlar, hem de HDP ile görünmemek istiyorlar. Biz oradaki tavra bunu söylüyoruz. HDP bu masanın bileşeni mi, değil mi?" ifadelerini kullandı.

'MASAYI BUGÜNE KADAR GETİREN SAYIN KILIÇDAROĞLU'

Muhalefetin henüz aday belirleyemediğine dikkati çeken Kurtulmuş, "Seçime 7 ay kalmış. Hala bir aday üzerinde konuşamayan bir bloktan bahsediyoruz. Ben ona 6 artılı masa diyorum. Masayı bugüne kadar getiren sayın Kılıçdaroğlu. Masanın dağılmamasını sağlamaya gayret etti" diyerek şunları kaydetti:

"HDP'nin oyu olmazsa o masadan çıkacak ortak adayın seçim yarışının kulpunu tutmaması mümkün değil. Masadaki sorun aday çıkaramamak değildir. Esas sorun ortak fikir etrafında bütünleşememek. Birçok konuda farklı fikirleri olan masadan bahsediyoruz. Hangi konular etrafında bütünleşeceği açık görünmüyor. Kılıçdaroğlu'nun son dönemde söylediği cümleler adaylığa doğru yürüdüğünü gösteriyor. Masada bir kısmın ise istemediği anlaşılıyor. Bizim karşıda kimlerin aday olacağı ile ilgili herhangi endişemiz yok. Kim çıkarsa çıksın, bu bir yarıştır, kilidin anahtarı vatandaşın elindedir."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (10)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
10 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN