Bahçeli'nin AK Parti-HDP çıkışı sonrası eski açıklamaları gündeme geldi: Aynı konu iki zıt tavır

AK Parti'nin Meclis'te HDP ile görüşmesi ve bası parti yetkililerinden de çağrılar yapılması sonrası MHP lideri Bahçeli'den sürpriz bir çıkış geldi. “AK Parti heyetinin anayasa değişikliğini görüşmek amacıyla Meclis'te grubu bulunan her partiyle görüşmesi son derece doğal ve doğru bir adımdır" dedi. Bahçeli'nin bu sözleri eski açıklamalarını tekrar gündeme getirdi. Bahçeli'nin 9 Şubat 2021'de "CHP’nin HDP ile görüşmesi demek, PKK ile teması demektir" dediği ortaya çıktı.

AK Parti'nin Meclis'te HDP ile görüşmesi ve bası parti yetkililerinden de çağrılar yapılması sonrası MHP lideri Bahçeli'den sürpriz bir çıkış geldi. “AK Parti heyetinin anayasa değişikliğini görüşmek amacıyla Meclis'te grubu bulunan her partiyle görüşmesi son derece doğal ve doğru bir adımdır" dedi.

Bahçeli, iktidar partisinin CHP ile görüşmesine değinmeyenlere de tepki gösterdi. "CHP'yle kurulan temasa ses çıkarmayanların sırtımızdan HDP'yi dillerine dolamaları muflis bir tavırdır. Bizim gözümüzde CHP neyse HDP de odur” ifadesini kullandı.

Bahçeli'nin bu çıkışı daha önce HDP için yaptığı açıklamaları tekrar gündeme getirdi. Sosyal medyada paylaşılan videolarda Bahçeli'nin yine Meclis Grup toplantısında yaptığı konuşmada CHP'nin HDP ile görüşmesini hedef aldığı görüldü.

MHP lideri Devlet Bahçeli'nin 9 Şubat 2021'de yaptığı konuşmada “CHP’nin HDP ile görüşmesi demek, PKK ile teması demektir” dediği görüldü.

Bahçeli bugün yaptığı konuşmada ise (8 Kasım 2022) “AK Parti’nin HDP ile görüşmesi son derece doğal ve doğru bir adımdır” dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (20)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
20 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN