'Spora başlamanın yaşı yok' dedirten 7 süper formda kadın

'Spora başlamanın yaşı yok' dedirten 7 süper formda kadın

Yaşları 66 ile 97 arasında değişiyor. Bu muhteşem kadınlardan biri Kilimanjaro Dağı’na tırmandı, diğeri Batı Eyaletleri Dayanıklılık Koşusu’nu (100,2 mil) koşarak Küba’dan Florida’ya yüzdü. Siz hala hareket etmek için doğru zamanı mı bekliyorsunuz?

Herhangi bir yaşta spora başlamanın zor olduğunu mu düşünüyorsunuz? Eminiz ki yaşları 66 ile 97 arasında değişen bu süper fit kadınların yaşam öykülerini okuduğunuzda ne kadar yanıldığınızı anlayacaksınız. Yaşları yüzünden vazgeçebilecekleri halde kendilerini nasıl motive ettiklerini okurken bir an önce harekete geçmek isteyeceksiniz.

15-09/22/1-1442921813.png

Tao Porchon-Lynch, 97 Yaşında

97 yaşındaki Porchon-Lynch dünyanın en yaşlı yoga eğitmeni. Yoga yapmaya 70 yıl önce başladı ve son 45 yıldır da spor olarak yoga öğretiyor. Yine de yoga onun tek yeteneği değil. 2015’in Haziran ayında Porchon-Lynch, jüriliğini Howard Stern ve Heidi Klum’ın yaptığı America’s Got Talent yarışmasına katılıp Pitbull’un Fireball şarkısı eşliğinde dans etti. Ona geçirdiği üç tane kalça yerleştirme ameliyatı sorulduğunda cevabı; “Hiçbir şeyin beni eksiltmesine izin vermem” oluyor. Bu hayat dolu yoginin daha uzun yıllar insanlara ilham kaynağı olacağı çok açık. 

15-09/22/2-1442921830.png

Diana Nyad, 66 Yaşında

Nyad, 2013 yılında tam 64 yaşındayken Küba’dan Florida’ya köpek balığı koruması olmadan 103 mil yüzen ilk insan oldu. Aynı şeyi daha öncesinde dört sefer denemiş, fakat zehirli denizanalarının saldırıları ya da astım krizleri yüzünden başaramamıştı. Dünyaya mesajıysa şu: “Hayallerinizi gerçekleştirmemek için asla yeterince yaşlı olamazsınız.” İşte bu alkışlanır!

15-09/22/3.jpg

Constance Tillit, 80 Yaşında

Herhangi bir yaşta yeni bir spora başlamak zor olabilir diye düşünüyorsanız bir de 80 yaşında CrossFit’e başladığınızı hayal edin. Dünya Constance Tillit ile tanışana kadar bu pek de duyulmuş bir şey değildi. 80’lerindeki bu çılgın, antrenman sırasında kum torbaları ve ağırlıklarla videoya çekildi. CrossFit ile 23 kilo verirken videosu da 8 milyon kişi tarafından izlendi ve şu sözleri dünyada yankılandı: “Ayağa kalkın ve harekete geçin. Sızlanmayı bırakın.” Siz de bir dahaki sefere alarmınızı ertelemeyi ve antrenmanınızı ekmeyi düşünürken bu sözleri hatırlayın.

15-09/22/4.jpg

Gunhild Swanson, 70 Yaşında

Haziran 2015 tarihinde Swanson, 100,2 mili 29 saat 59 dakika 54 saniyede koşarak Batı Eyaletleri Dayanıklılık Koşusu’nu tamamlayan en yaşlı kadın oldu. Bitiş çizgisini geçerken oğlu ve torunu da onu destekleyenler arasındaydı. Nasıl hissediyorsun diyenlere tek kelimeyle cevap verdi; İnanılmaz!

15-09/22/5-1442921890.jpg

Anne Lorimore, 85 Yaşında

Ağustos 2015’te bu büyükanne yapılacaklar listesinde yer alan ve oldukça cesaret isteyen bir aktivitenin daha üzerini çizdi; Kilimanjaro Dağı’na tırmanmak! Lorimore, tırmanışının sekiz gününden dördünde gripti, fakat tırmanmaya devam etti ve zirveye hiçbir yardım olmadan ulaşmayı başardı.

15-09/22/6.jpg

Phyllis Sues, 92 Yaşında

92 yaşındaki yogi bu yılın başında mutluluğun sırlarını paylaşmıştı. İşte yılların sonunda ortaya çıkan bilge sözler:

Vücudunuz sizin en iyi dostunuz.

Yaptığınız şeyi ve kendinizi sevin.

Düzenli ve adanmış bir şekilde yoga yapmak uzun ve sağlıklı bir yaşamın anahtarı.

Bu sözleri not etmek isteyebilirsiniz, çünkü 92 yaşındaki Sues kesinlikle neden bahsettiğinin farkında.

15-09/22/7.jpg

Kaye Didas, 93 Yaşında

Bu Michiganlı kadın, Ocak 2015’te yaşadığı bölgede yer alan spor salonunda bininci antrenmanını tamamladı. Tamam, belki Kilimanjaro’ya tırmanmadı ya da ultra-maraton koşmadı, fakat yine de 93 yaşında birinin formda kalmak için haftada üç sefer 30 dakikalık antrenmanlar gerçekleştirmesi alkışı hak ediyor. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN