Suat İrfan Günsel kimdir?

Suat İrfan Günsel kimdir?

Kuzey Kıbrıs'ta faaliyet gösteren Suat Günsel, 2020 yılında Türkiye'nin en zengin 100 insanı listesinde yer aldı. KKTC'de üretilecek elektrikli otomobil Günsel B9'ün finansörü olan ünlü iş insanı, Yakın Doğu Üniversitesi'nin de kurucusu. İşte biyografisi

İş insanı Suat Günsel, otomobillere olan ilgisini 'Günsel' marka otomobil üretimine başlayarak taçlandıracak. Kıbrıs adasının simgesi muflon cinsi koyundan esinlenilen 'Günsel B9' marka otomobil, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin ilk yerli elektrik arabası olacak.

"GÜNSEL'İ ANAVATANIMIZLA BULUŞTURMANIN MUTLULUĞUNU YAŞIYORUM"

Günsel Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Suat Günsel, KKTC'de otomobil üretme hayallerini ilk kez 2016'da MÜSİAD Expo'ya katılarak yüksek sesle dile getirdiklerinde büyük bir ilgiyle karşılandıklarını hatırlatarak, "Bu ilgi, çıktığımız yolda Türkiye'mizin manevi desteğini yanımızda hissetmemizi sağladı. Sadece üç yıl sonra tasarımdan gerçeğe dönüşen araçlarımızla yeniden karşınızdayız" ifadelerini kullandı.

Günsel'i Türkiye'de ilk defa test edilecek olmasından dolayı mutlu olduğunu dile getiren iş insanı, "Tasarımdan Ar-Ge'ye, teknolojiden mühendisliğe hep birlikte, tek vücut, tek yürek, büyük bir inançla, gece gündüz çalışarak gerçeğe dönüştürdüğümüz Günsel'i milletimizle, vatanımızla, anavatanımızla paylaşabilmenin onurunu, gururunu ve mutluluğunu tüm kalbimizle yaşıyoruz" diye konuştu.

1308981-fa6dd1ebce8289cbcfa10f73188e2c0b-640x640.jpg

SUAT GÜNSEL'İN HAYATI

1952 yılında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin Baf kentinde dünyaya geldi. Yakın Doğu Üniversitesi kurucu rektörü olan iş insanı Suat İrfan Günsel, Günsel, Forbes Türkiye'nin 2020'de hazırladığı 'En Zengin 100 Türk' listesinde 2.1 milyar dolarlık servetiyle 7. sırada yer aldı.

Kuzey Kıbrıs'ta eğitim veren İngiliz Koleji'nin ilk öğrencilerinden biri olan Suat Günsel, 1969'da buradan mezun oldu. Orta Doğu Teknik Üniversitesi Fizik bölümünde lisans eğitimini tamamladıktan sonra yine aynı üniversitede Eğitim Psikolojisi dalında doktora yaptı.

1988 yılında Yakın Doğu Üniversitesi'ni kurarak üniversitenin kurucu rektörü olan Dr. Suat İrfan Günsel, evli ve üç çocuk babasıdır.

gunsel.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN