Taco nasıl yapılır? Taco malzemeleri ve tarifi

Taco nasıl yapılır? Taco malzemeleri ve tarifi

Tortilla ekmeğine sarılı sebze ve kıyma ile hazırlanan Taco yemeği tarifi ve malzemeleri, son zamanların en çok aranan konuları arasında yer aldı. Meksika’ya özgü bir yemek olan Taco baharatlarla süsleniyor…

Meksika mutfağına özgü bir yemek olan ‘Taco nasıl yapılır? Taco malzemeleri ve tarifi nasıldır?’ gibi sorular, bu yemeği sofrasında sunmak isteyenlerce araştırılıyor. Geleneksek bir yemek olan Taco, ağızda müthiş bir tat bırakıyor…

TACO NEDİR?

Geleneksel Meksika yemeği olan Taco, birçok farklı biçimde yapılabilir. Yapımında et, tortilla, çeşitli sebzeler ve peynir kullanılır. Öte yandan yanında bazı garnitürler de tüketilebilir. Taco, Meksika'da Avrupalılar'ın gelişinden evvel tüketilmeye başlanmış ve bu yemeğe 'taco' ismini İspanyollar vermiştir.

TACO MALZEMELERİ

Taco için tuz karabiber, 1 soğan, kırmızı toz biber, kekik, cheddar peyniri, toz kişniş, 1 kırmızı kapya biberi, mısır unlu tortilla, 1 çay bardağı konserve mısır, yarım çay bardağı dilimlenmiş jalapeno biberi, 250 gram kıyma, 2 diş sarımsak ve 1 çay bardağı Meksika fasulyesi malzemelerine ihtiyacınız vardır.

TAKO NASIL YAPILIR?

Soğanları yemeklik biçimde kıyın. Sarımsakları ezdikten sonra; tavada zeytinyağını kızdırıp sarımsak ve soğanları pembeleşene dek tavada kızdırın. Kıymayı da içerisine koyup kavurun. Kaypa biberi ev jalepano biberini ince ince dilimleyerek tavaya ekleyin. Kıymanın rengi dönmeye başlayıncaya dek konserve mısırı, Meksika fasulyesini tavaya ekleyin. Tuzu ve karabiberi de ekleyerek, biberler yumuşayana dek pişirmeyi sürdürün.

Tortillaları yağlı kağıt serili tepsiye serin. Tavada hazırladığınız kıymalı harcı tortillaların üzerine dökün. Daha önceden rendelediğiniz cheddar peynirini de tortillaların üzerine serpiştirmenizin ardından 200 derece ayarlı fırına tepsiyi dürün.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN