Talha Hakan Alp kimdir, kaç yaşında, nereli? İşte biyografisi...

Talha Hakan Alp kimdir, kaç yaşında, nereli? İşte biyografisi...

İlahiyatçı Talha Hakan Alp, İslami ilimler üzerine Türkiye'nin yanı sıra Suriye ve Pakistan'da eğitim aldı. Hadis ilimlerini tahsil ettiği hocalarından hadis icazeti aldı. 31 Mart 2021 günü sosyal medyadan yaptığı açıklamayla 'deist' olduğunu açıkladı. İşte, Talha Hakan Alp'in hayatı...

İslam dini üzerine çok sayıda kitap çalışması bulunan ilahiyatçı Talha Hakan Alp, "Tanrı'ya inanıyorum ama onu tanımlayabilecek, hakkında o şöyledir, böyledir diyecek hiçbir kesin inanç ve fikrim yok" sözleriyle deist olduğunu açıkladı.

"Zorunlu açıklama" başlığıyla bir dizi tweet paylaşan Alp, "Epeydir açıklamak istediğim ama başta arkadaşlarımın uyarıları ve başka nedenlerle açıklayamadığım şahsımla ilgili bir gerçeği artık açıklamalıyım. Hayli zamandır inancımla ilgili kuşkularım var. Sebep ve detaylarına giremeyeceğim. Sorgulama ve arayıştayım" ifadesini kullandı.

TALHA HAKAN ALP DEİST Mİ OLDU?

Açıklamasının devamında şunları kaydetti:

"Gerek yakın çevrem gerek burada beni yakından takip edenler yaşadığım değişimin farkındadırlar. Değişimin boyutları hakkında fikir vermek için belirtmeliyim: Tanrı’ya inanıyorum ama onu tanımlayabilecek, hakkında O şöyledir, böyledir diyecek hiçbir kesin inanç ve fikrim yok. Din ve peygamber inancı hakkında da sorgulamalarım sürüyor. Oturtamadığım birçok şey var ama burada bunları konuşursam tartışmaya yol açar, ne burada ne şimdi bunu yapmak istemiyorum.

İnancımdaki değişime paralel olarak gerek dünya görüşümde gerek yaşam tarzımda da gözle görünür biçimde değişim yaşadım. Sadece inanç değil, başından beri inanç üzerine temellendirdiğim ahlak anlayışımı da sorguluyorum. Şimdi burada bunları burada açıklamamın sebebine geliyorum. Bana hoca gözüyle bakan arkadaşlar bunu bilirlerse onlar için de benim için de en doğrusu olur. Bunu yakın çevremde ifade ediyorum, buradan da ifade edeyim: ben hoca değilim, kendi çapında da olsa dinî bir kanaat önderi de değilim. Gerçek şifadır.

Gelelim verdiğim derslere. Derslerime inancımla ilgili son halimi yansıtmıyorum. Konuya profesyonel yaklaşıyorum. Metinde konuşulan, tartışılan neyse onu geleneksel konsepte sadık kalarak anlatmaya çalışıyorum. Bu işi iyi yaptığımı düşünen arkadaşlar derslerime devam edebilirler. Aksini düşünenler zaten bırakırlar. Ama bu açıklamamdan sonra derslere devam edemeyecek olan arkadaşlara saygı duyarım, beni mazur görsünler, ben buyum. Benim için sevgi inancı aşar. Arkadaşlarımı ve karakterlerinden etkilendiğim tanıdıklarımı da gönülden seviyorum."

img-7930-op.jpg
Talha Hakan Alp

TALHA HAKAN ALP'İN HAYAT HİKAYESİ

1973 yılında İstanbul'da dünyaya geldi.

İlkokuldan sonra İsmailağa Kur'an Kursu'nda hafızlık, Arapça ve İslami ilimler eğitimi aldı. Bu ilimlere ait kaynak metinleri, muhtelif hoca efendilerinden icazet aldı.

Talha Hakan Alp, Türkiye'nin dışında İslami tahsilini Suriye ve Pakistan'da da sürdürdü.

Hadis ilimlerini tahsil ettiği Pakistan'da hadis icazeti aldı. (İcazet verenin, bir hadis veya haberi rivayet etmeyi icazet verdiği kişiye mübah-helal kılmasıdır)

Rıhle Dergisi'nde makaleleri yayımlandı.

Kurucusu olduğu Daru'l-Hikme İlim Araştırma ve Kültür Merkezi başta olmak üzere Türkiye genelinde İslami ilimler alanında konferans, seminer ve dersler verdi.

31 Mart 2021 günü 'deist' olduğunu açıkladı.

ÖZEL YAŞAMI

1973 doğumlu olan Talha Hakan Alp, 2021 yılı itibarıyla 48 yaşındadır.

Evli ve üç çocuk babasıdır.

Sosyal paylaşım sitesi Instagram'da @talhahakanalp, Twitter'da @hakantalhaalp kullanıcı adıyla yer almaktadır.

TALHA HAKAN ALP KİTAPLARI

* Hadis Usulü
* Celaleyn Tefsiri Metin ve Tercüme (Çeviri)
* Kelime Anlamlı ve Açıklamalı Tercüme Celaleyn Tefsiri (Çeviri)
* Açıklamalı Sevadü'l-Azam Tercümesi (Çeviri)
* Kur'an'ı Kerim'i Nasıl Anlamalıyız?
* Mustafa İslamoğlu'nun Batıl Görüşlerine Karşı Hak Söz (Hüsamettin Vanlıoğlu, Abdullah Hiçdönmez, Muhammed Yelkenci, Fatih Kalender, Emin Ali Yüksel ile birlikte)
* Şerhu'l Akaid (Çeviri)
* Açıklamalı Sevadü'l-Azam Tercümesi (Çeviri)
* Mantık İsagoci Tercümesi Mantık Terimleri Sözlüğü
* Tartışma Usulü (Çeviri)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (9)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
9 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN