Tam 'bitti' derken sil baştan

Tam 'bitti' derken sil baştan

Başakşehir-Beşiktaş maçı öncesi Kartal’ın sahadan zaferle ayrılıp yarışa nokta koyabileceği konuşuluyordu. Ancak o mücadeleyi kaybeden Siyah-Beyazlılar, ezeli rakibi Fenerbahçe’ye de puan kaptırınca farklı senaryolar ortaya çıktı. Zirvedeki 7 puanlık fark 2’ye indi, bir anlamda yarış yeniden başladı.

DETAY HABER / SELİM YILDIRIM

Bu sezon Süper Lig’de yaşanan zirve mücadelesi futbola dair ne kadar klişe varsa söyletti. “Futbol 90 dakikadır” söylemi hem Antalyaspor-Başakşehir hem de Beşiktaş-Fenerbahçe karşılaşmasında kendini gösterdi. Başakşehir zor deplasmanda 89’da Napoleoni’nin ayağından bulduğu golle 3 puana uzanırken, Beşiktaş kritik derbide 90+4’te kendi kalesine attığı golle 1 puana razı oldu, zirvedeki fark 2’ye indi. Derbide, “Atamazsan atarlar” kuralı da pekala işledi. Sayısız fırsattan yararlanamayan Kara Kartal, kaleci Fabri’nin bir hatası ile kalesinde golü gördü, galibiyeti kaçırdı. “Maç sahada kazanılır” deriz ya hep; bu sezon da aynen öyle oldu.

Medipol Başakşehir’in Rize’de beraberliğe razı olduğu 28. haftada Adanaspor’u 3-2 mağlup eden Beşiktaş farkı 7’ye çıkardı. Sonrasında da kağıt üzerinde birçok hesap yapıldı ve Siyah-Beyazlı ekip kamuoyunun büyük bölümü tarafından şampiyon ilan edildi. Ancak aradan geçen haftada kağıt üzerindeki tüm hesaplar alt üst oldu, sahada alınan sonuçlar puan cetvelini bambaşka bir hale getirdi. 7 puanlık avantaj ile çıktığı maçta takipçisi Başakşehir’e 3-1 kaybeden Beşiktaş’ın avantajı 2 beden küçüldü. Kartal yine de 4 puan öndeydi ve 1 mağlubiyet marjına sahipti. Fenerbahçe derbisinin son saniyesine kadar da bu marjı cebindeydi.

SON 4 MAÇ BELİRLEYECEK

Ancak 90+4’te Fabri-Marcelo işbirliğinin (!) kendi kalesini vurmasının ardından bu şans da Siyah-Beyazlı ekibi terk etti. Bir önceki hafta aldığı yenilgi ile ikili averaj üstünlüğünü Başakşehir’e kaptıran Kara Kartal, bundan sonraki ilk puan kaybında (rakibinin de kazanması halinde) zirveyi kaptırma tehdidi ile karşı karşıya kaldı.

17-05/09/ekran-resmi-2017-05-09-043623.png

Tüm yaşananlardan sonra de Beşiktaş’ın şampiyonluğu kaptırmayacağı inancını taşıyanların sayısı oldukça yüksek. Ancak yaşanan moral bozukluğu ile düşüşün bir maçta daha tekrar etmesi ihtimalini göz ardı etmeyip, psikolojik olarak Başakşehir’i avantajlı görenler de yok değil. Yani 2 hafta önce “Lig bitti” derken 30. hafta sonunda adeta yeniden başladı. Şampiyonluk ipini kimin gögüsleyeceğini kalan 4 maçın belirleyeceği yadsınamaz bir gerçek. Bir diğer gerçek de artık otoritelerin bile farklı görüşlere sahip olduğu...  

FUTBOL OTORİTELERİ NE DEDİ?  

TEKNİK DİREKTÖR FEYYAZ UÇAR: BEŞİKTAŞ’A ŞAMPİYONLUK YAKIŞIR

Son iki haftada yaşadığı puan kayıplarına rağmen Beşiktaş şampiyonluk ipini göğüsler. Ancak artık eskisi kadar kolay olmayacak. Siyah-Beyazlılar açısından psikolojik açıdan büyük bir fırsat kaçtı. Ancak matematiksel olarak avantaj devam ediyor. Fikstür avantajı da Siyah-Beyazlı takımdan yana. Karamsar olmamak lazım. Güçlü bir şekilde yola devam etmek lazım. Şu anda futbol insanlara ders veriyor. Rakibin kim ya da kaç kişi olduğu önemli değil. Şartlar ne olursa olsun ihtiyatı elden bırakmayacaksın. Bunu yaptığın takdirde futbol bazen bedelini ödetebiliyor. Hiç gerek yokken keyfini kaçırabiliyor. Son iki haftada bunu gözlemliyoruz. Ancak yine de Beşiktaş bu sezonu şampiyon tamamlar. Yakışanı da budur...

TEKNİK DİREKTÖR RAŞİT ÇETİNER: BAŞAKŞEHİR’İN AVANTAJLARI VAR

Beşiktaş’ın derbide son dakikada yedigi golle berabere kalması büyük talihsizlik. Ancak futbolda böyle şeyler olabiliyor. Beşiktaş’ın bu şekilde üst üste puan kaybetmesini kimse beklemiyordu. Siyah-Beyazlılar önemli maçlarda puan kaybediyor, Başakşehir ise kritik mücadeleleri kazanıyor. Bu stresi ve tempoyu kaldırabilen takım şampiyon olacak. Başakşehir’in tek dezavantajı kupa maçları. Lacivert-Turunculuların geriden gelmesi avantaj gibi görünüyor. Başakşehir, uzun süredir birlikte oynayan oyunculardan kurulu. Beşiktaş ise daha büyük bir kitleye hitap ediyor ve bir baskı altında. Sakin olan ipi göğüsleyecek. Beşiktaş son iki haftada 5 puan kaybetse de hala 2 puan önde. Benim dileğim yarışın centilmence geçmesi ve futbolun kazanması.

TEKNİK DİREKTÖR SEMİH YUVAKURAN: ZİRVEDE DEĞİŞİKLİK YAŞANMAZ

Derbilerde ortaya çıkan sonuçlar takımları daha çok ateşler. Ligin sonuna yaklaşırken Beşiktaş’ın yaşadığı puan kayıpları bir bakıma iyi oldu. Yoksa kopup, gidecekti. Mutlaka Beşiktaş da böyle arzu ediyordu. Ancak şu bir gerçek ki futbol hiçbir zaman gevşemeye izin vermiyor. Artık Beşiktaşlı oyuncular akıllarını başlarına alıp, kalan mücadelelere çok daha ciddi şekilde hazırlanacaktır. Kalan rakiplere baktığınızda iki takımın da maçları kolay değil. Ancak Beşiktaş kendi gibi oynarsa rahat şampiyon olur. Fenerbahçe karşısında Beşiktaş gibi oynadı ama şansızlığıyla kaybetti. Konsantrasyonunu kaybeden takım hedefini de kaybeder. Bence Beşiktaş 2 puanlık farkın kapanmasına izin vermez ve şampiyonluk ipini göğüsler.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN