Tarihi çeşmenin kitabesine babasının adı yanlışlıkla girmiş

Tarihi çeşmenin kitabesine babasının adı yanlışlıkla girmiş

AK Parti İstanbul Milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı tarafından restore ettirilen tarihi Vezir Çeşmesi'nin kitabesine yanlışlıkla Çamlı'nın babası Zeki Ahmed Çamlı'nın isminin eklendiği ortaya çıktı.

İstanbul'da 1748 yılında 24. Osmanlı Sultanı I. Mahmud tarafından inşa ettirilen ve yine bu padişahın ismiyle de anılan tarihi Vezir Çeşmesi, Fatih'teki İskenderpaşa Camii yanındaki mevcut yerinde AK Parti milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı tarafından restore edilmişti.

Çamlı restore ettirdiği Vezir Çeşmesi’nin yeni kitabesinin çalışması sırasında bir yanlışlığa imza atıldı. Yenilenen kitabede çeşmenin kurucusu Osmanlı padişahı I. Mahmud’un isminin yanına Çamlı’nın babasının adı olan Zeki Ahmed Çamlı ismi de eklendi. Kitabeye eklenen 'Sahibül hayrat merhum Zeki Ahmed Çamlı' yazısı dikkatlerden kaçmadı.

enqpkr6xcai-bgc.jpg

Yeni kitabenin sekizinci satırındaki amatörlük dikkat çekerken, çeşmenin duvarına asılan metinde Çamlı’nın babasının adının geçtiği yer gizlendi. Kitabenin orijinalinin nerede olduğu ise bilinmiyor.

enqppxsw8aehy3b.jpg

Konuyla ilgili açıklama yapan Çamlı "Tamamen kaybolmuş bir eser yarım yamalak bulunan resimlerden örneklenerek sıfırdan yapılmış ve semtimize kazandırılmış. Restorasyon değil restitüsyon" dedi. Bu işlemle, ortadan kalkmış olan çeşmenin yeniden yapıldığını belirtti. 

ÇAMLI: BABAMIN İSMİNİ KENARA YAZIN DEDİM KİTABEYE YAZMIŞLAR

Konuyla ilgili açıklama yapan Ahmet Hamdi Çamlı “Babamın adını yanına ekleyin dedim. Kitabeye eklenmiş. Bilgim dahilinde bir ekleme değil. Kasıt yok, yanlışlık var” dedi.

enqppx2xyauoxps.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (26)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
26 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN