Tarkan, rapçi Murda'ya dava açıyor

Tarkan, rapçi Murda'ya dava açıyor

Türk rap müziğini popüler ismi Murda'nın, 'Napıyon Lan' klibinde Tarkan'ın yüzünü montajlayarak kullanması ikili arasında krize neden oldu. Megastar'ın iletişim ekibi, Murda ile iletişime geçerek dava açacaklarını bildirdi.

O Ses Türkiye Rap'in jüri üyesi Murda'nın 'Napıyon Lan' şarkısının klibinde, Murda'nın görüntüsünün üzerine Tarkan'ın yüzü monte edilmişti. Şarkının bir kısmında Felemenkçe "Ik doe nu Tarkan-dingen in m'n eigen land" (Şimdi kendi ülkemde Tarkan gibi iş yapıyorum) sözlerine de yer verilmişti. Şarkıda ve klipte geçen adı geçen ve görüntüsü kullanılan Megastar harekete geçti.

"KLİBİ KALDIRIN YOKSA DAVA AÇACAĞIZ"

Muzikonair'da yer alan habere göre, Tarkan'ın ekibinin kendisiyle iletişime geçtiğini söyleyen Murda, klibin yayından kaldırılmasını istediklerini açıkladı. Ekibin "Ya klibi kaldıracaksınız ya da size dava açacağız" dediğini anlatan ünlü rapçi, onlara "Hollanda'daki yapım şirketimle görüşün" yanıtını verdiğini söyledi.

Murda daha sonra Tarkan ve ekibinin konuyla ilgili bir adım atmadığını dile getirdi.

MURDA - NAPIYON LAN

MURDA KİMDİR?

30 Ocak 1984 tarihinde Hollanda'nın Amsterdam kentinde dünyaya geldi. Murda'nın gerçek adı Önder Doğan'dır.

Anne ve babasının işleri nedeniyle çocukluğunun bir bölümünü İspanya ve Türkiye'de geçiren Murda, uzun süredir müzikle uğraşıyor.

Bizey, Kraantje Pappie ve Ronnie Flex dahil birçok ünlü isim ve Hollandalı hip-hop sanatçısı ile çalışmalar yapan Murda, Ezhel ile tanışmasının ardından müzik çalışmaları için rotasını Türkiye'ye çevirmiştir. 2008 yılında ilk EP'sini hazırladı.

2015'te çıkardığı parçaları daha sonra bir albümde birleştiren Murda son olarak 'Nereye Kadar' isimli parçasını müzikseverlerle buluşturdu.

Ezhel ile birlikte seslendirdikleri video paylaşım sitesi Youtube'da yayınlanan Aya isimli şarkısı 107 milyonun üzerinde izlenmiştir.

141800447-160812009171488-943366033891680535-n.jpg

ÖZEL YAŞAMI

1984 doğumlu olan Murda, 2021 yılı itibariyle 37 yaşındadır. Evli ve bir kız çocuk babasıdır.

Murda 1.83 metre boyunda, 85 kilo ve kova burcudur.

Sosyal paylaşım sitesi Instagram'da @murdaworld kullanıcı adıyla yer almaktadır.

MURDA ALBÜMLERİ

2019 - Baba
2020 - Doğa

MURDA SINGLE'LARI

2019 - Boynumdaki Chain (feat Ezhel)
2019 - Nereye Kadar
2019 - Aya (feat Ezhel)
2020 - Big Money
2020 - Eh Baba
2020 - Bi Sonraki Hayatımda Gel (feat Ezhel)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN