Teknoloji devi Apple'ın dev binası 2017'de açılıyor

Teknoloji devi Apple'ın dev binası 2017'de açılıyor

Teknoloji devi Apple'ın yapımı devam etmekte olan yeni yuvası Campus 2'de çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Yaklaşık 1,5 sene önce ilk kez görüntülenen bina, casus drone ile yeniden görüntülendi.

Daire formundaki binanın yapımında 1,5 yılda hayli yol katedildi. Bilindiği üzere Apple'ın mevcut merkez binası Cupertion Kaliforniya'da bulunuyor.

Yeni yuvası da yine Cupertino'da, merkez binanın yanında yapılıyor. Ama Campus 2'nin mevcut binaya göre hayli büyük olduğunu görülüyor.

2017'de tamamlanması planlanan Campus 2'nin özellikleri şu şekilde sıralandı:

- 260 bin metrekare çalışma alanı
- 712 bin metrekare kampüs alanı
- Ar-Ge için ayırılmış bir bölüm
- Yer altında bin koltuklu Apple Tiyatrosu
- %100 yenilenebilir enerjiyle çalışacak

Apple Kaliforniya'daki binasını 2017'de hizmete sunacak

Diğer taraftan Apple Campus 2'nin içinde fitness salonu, hobi odası gibi çalışanların verimini artıracak çok sayıda aktivite yer alıyor. Apple çalışan verimine çok önem verdiği için bu gibi detayları es geçmiyor.

Ayrıca tasarım da yine Apple için vazgeçilmezlerden bir tanesi olarak göze çarpıyor. Uzay üssünü andıran tasarımı bulunan Campus 2'de 3000 adet cam panelden yararlanılacak. Daire formundaki binanın ortasında içinde havuz bulunan park inşa edilecek.

KALİFORNİA/AA

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN