Evinin fiyatı ikiye katlandı diye Sahibinden.com'u hackledi

Evinin fiyatı ikiye katlandı diye Sahibinden.com'u hackledi

Bir hacker, Sahibinden.com’u hacklediğini ve 60 milyon kullanıcının isim ve telefon numaralarının elinde olduğunu iddia etti. Hacker yaptığı paylaşımda, “100 teşekkür mesajı alırsam tüm üyelerin verilerini paylaşacağım” dedi. Hacker, geçen yıl Antalya’da istediği evin dolar bazında ikiye katlanmasına sebep olduğu için siteyi hacklediğini söyledi.

Türkiye’de gayrimenkul, vasıta gibi birçok kategoride ilan ve e-ticaret işlemlerinin yapıldığı platformun birçok kullanıcısı var. Hacker forumunda yayınlanan bir paylaşımla 60 milyon kullanıcıya ulaşan Sahibinden.com’un haclendiği iddiası yayıldı.

İSTEDİĞİ EVİN FİYATI UÇUNCA SİTEYİ HACKLEMİŞ

Duvar'da yer alan habere göre, hacker forumunda yapılan paylaşımda bir kişi, “Geçen yıl Antalya'da baktığım evin fiyatı bu site yüzünden dolar bazında ikiye katlandı! Artı, güvenlik açıklarını ücretsiz olarak ifşa edebileceğimi söyledim ama e-postamı okudular ve umursamadılar. Güvenlik açısından bu kadar rezil bir site görmedim" diyerek siteyi neden hacklediğini açıkladı.

'VERİLERİ PAYLAŞIRIM' TEHDİDİ

100 teşekkür mesajı alırsa 60 milyon üyenin verilerini paylaşacağını söyleyen hacker, “Yıllık 250 milyon dolar gelirlerinin büyük bölümünü oluşturan kurumsal üyelere ait bilgiler aşağıdaki bağlantıda yer alıyor. Bu paylaşım altında 100 teşekkür mesajı alırsam tüm üyelerin verilerini paylaşacağım. 250 teşekkür mesajı alırsam sitenin kullanıcı verilerini sqlite formatında paylaşacağım. Şifreler SHA1 algoritmasıyla şifrelenmiş, dolayısıyla şifreleri kırmak için maden çiftliğine (birçok ekran kartının bulunduğu sistem) ihtiyacınız olabilir” paylaşımı yaptı.

Hackerın ele geçirildiği iddia edilen veriler arasında kullanıcıların; ad, soyad, telefon numarası, e-posta adresi ve kurumsal hesaplara ait bilgiler bulunuyor. Sahibinden.com tarafından ise konu ile ilgili bir açıklama gelmedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN