Apk dosyalarını yönetebilmek için kullanabileceğiniz 3 yöntem

Apk dosyalarını yönetebilmek için kullanabileceğiniz 3 yöntem

Apk dosyalarını yönetmek için kullanabileceğimiz birkaç yöntem bulunmaktadır ama ondan önce apk dosyası nedir, apk dosyası hangi amaçla kullanılır ve son olarak apk dosyalarını yönetmek için hangi programları kullanmamız gerekir bunları bilmemiz gerekiyor.

Apk dosyanın açılımı Android Package Kit Türkçe’de Android Paket Kiti manasına geliyor. Apk ise Android işletim sistemi tarafından mobil verilerin dağıtımı ve toparlanması için kullanılan dosya paketi şeklidir.

APK DOSYALARINI YÖNETEBİLMEK İÇİN KULLANABİLECEĞİNİZ YÖNTEMLER

İlk uygulamamız AppWererabbit Backup bu uygulamamız ücretsiz olmakla birlikte herkesin kullanabileceği bir uygulamadır, kolay kullanılabilen ara yüzü ve estetik tasarımı ile birlikte dışa aktarma, depolama, içe aktarma, dosya yönetme, dosya aktarımı yapma gibi işlemlere sahiptir.

İkinci uygulamamız App Backup & Restore bu uygulama ilk uygulamamız olan AppWererabbit Backup göre daha sade ara yüzü daha sade kullanımı daha basit kullanımı ile karşımıza çıkmaktadır. İsminden de anlayacağımız gibi uygulama yedekleme ve onarma fonksiyonlarına sahiptir.

Üçüncü uygulamamız APK File Manager bu uygulama birçok özelliğe sahiptir apk dosyalarını bilgisayar üzerinden yönlendirmek için çok önemli olan bir programdır. Windows bilgisayarımızda dağınık bir şekilde bulunan tüm gizlenmiş, gizlenmemiş uygulamaları tek bir klasöre depolayan program kullanıcılarının anlayabileceği düzene getiren bir programdır.

APK DOSYASI HANGİ AMAÇLA KULLANILIR?

Android telefonumuzda, tabletimizde va windows bilgisayarımızda varsayılan uygulamaları ve ayarları sınırlandırıcı buluyorsak apk dosya yüklemek bizim için büyük bir kurtuluş olacaktır. Apk dosyası internetten indirebileceğimiz bir dosya türüdür, google play storede bulunmayan uygulamaları indirebiliriz.

Google play store de tek uygulama kurduğumuz zaman apk dosyası olarak uygulamayı indirdiğimiz cihaza veya telefona otomatik olarak kuruluyor ancak bu durumda kullanıcı apk dosyasına erişemiyor aynı zamanda bazı uygulamalar türkiye de desteklenmediği için erişim sağlanamıyor.

Bu yüzden diğer apk uygulama indirme platformlarından yararlanmakta fayda var. Lakin bu konuda dikkat etmemiz gereken birkaç husus var bunlardan bazıları uygulamayı apk olarak indireceğimiz platformun veya sitenin güvenli olması gerekiyor. Çünkü çağımızda virüslerin bazı güvenli olmayan sitelerden indirilen apk uygulamaların içinde saklanmış bulunmakta. Apk dosya kullanmamızın bize sağladığı bazı olanaklar vardır bunlardan ilki apk dosyaları, gizlenmiş uygulamaları verileri ve bilgileri indirmenize ve indirdiğiniz verileri, bilgileri, uygulamaları kullanmanızı sağlar.

Bir diğer özelliğimiz servis getirilerini etkisiz kılarak en son sürüm olan güncellemeyi en aktif şekilde indirmenizi sağlar. Başka bir özelliğimiz internetimiz kimi zaman bazı uygulamaların kullanılmasına bölgesel sınırlandırmalar koyar bu yüzden indirmek istediğimiz uygulamaları indiremeyebiliriz.

Windows Apk Dosyası Nasıl Açılır?

Bunun için birkaç yöntem bulunmaktadır bunlardan birisi emülatör kullanmak, android emülatörünü kullanarak bilgisayarımıza veya telefonumuza apk uygulama yükleyebiliriz ve açabiliriz veya apk dosya açan programları bilgisayarınıza, telefonunuza indirebilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN