Apple, AirPods kulaklıkları neden sadece beyaz renk üretiyor? Kırılma noktası bu tarihte yaşandı

Apple, AirPods kulaklıkları neden sadece beyaz renk üretiyor? Kırılma noktası bu tarihte yaşandı

Bugüne kadar beyaz renk dışında AirPods üretmeyen Apple'ın, daha önce bu tutumundan vazgeçtiği ve iPhone modelleriyle uyumlu AirPods üreteceği ortaya çıktı. Fakat Apple'ın bu kararından daha sonra vazgeçtiği öğrenildi. Peki, Apple neden sadece beyaz renk AirPods üretiyor? İşte detaylar...

Apple, tüm odağını 5 Haziran 2023 günü başlayacak WWDC 2023'e çevirirken son günlerde teknoloji devinin yeni ürünleri konuşuluyor. Fakat sızan bir rapor, AirPods ile ilgili daha önce bilinmeyen bir detayı ortaya çıkardı.

AIRPODS, iPHONE 7 İLE AYNI RENKLERİ TAŞIYACAKTI

Shiftdelete'ten Ömer Dursun'un haberine göre, prototip koleksiyoncusu Kosutami adlı bir Twitter hesabı, AirPods'un şarj kutularının çeşitli renklerini paylaştı. Buna göre Apple, ilk kablosuz kulaklığını 2016 yılında mor, pembe, kırmızı, siyah ve sarı dahil olmak üzere bir dizi renkle görücüye çıkaracaktı.

apple-neden-sadece-beyaz-renk-airpods-uretiyor.jpg

Bu renk şemasının iPhone 7 ailesiyle uyumlu olması isteniyordu. Fakat ilk olarak iPhone 7'nin mor rengi, ardından AirPods'un tüm renk seçenekleri rafa kaldırıldı. Bu beklenmedik açıklama ise Apple tutkunları arasında merak uyandırdı.

AIRPODS NEDEN SADECE BEYAZ RENK ÜRETİLİYOR?

Kosutami'nin paylaştığı detaya göre Apple, AirPods şarj kılıfları ile iPhone 7 uyumu yakalayacaktı. Hatırlamayanlar için iPhone 7; Jet Black, Gold, Black, Red ve Rose Gold renklerinde satışa sunuldu. Akıllı telefonun mor sürümü iptal edildi ve tasarımda bir dizi kararlar alındı.

Buna göre Apple, DVT (Tasarım Doğrulama Testi) ve PVT (Üretim Doğrulama Testi) aşamalarında AirPods renklerini iptal etti. Bu renk seçeneklerinin beklenen standartları karşılayıp karşılamadığı belirlemeden tek renge yöneldi.

Apple, bugüne kadar hiçbir zaman neden sadece beyaz rengini tercih ettiğini açıklamadı. Fakat bu iddia sonrasında iPhone 7 renklerinin ve mor sürümün iptal edilmesi oldukça önemli bir olasılık gibi görünüyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN