'Bu arayan kim?' diye sorma derdi bitti! Google bilinmeyen numara uygulaması başlıyor: Bir tıkla öğrenin

'Bu arayan kim?' diye sorma derdi bitti! Google bilinmeyen numara uygulaması başlıyor: Bir tıkla öğrenin

Her gün defalarca farklı numaralar tarafından çeşitli aramalar yapılıyor. Google’dan dev yenilik! Arayan numaraları tanımayıp gerilmeye son! Google’ın yeni uygulaması başlıyor. Artık sizi arayan numaraların, kim olduğunu düşünmekle vakit harcamayacaksınız.

Her gün çeşitli firmalar çeşitli sebeplerle milyonlarca kişiyi arıyor. Siz de telefonunuza gelen yabancı aramalardan sıkıldıysanız, açmayınca kim olduğunu merak ediyorsanız Google’ın yeni özelliğini çok seveceksiniz.

İnternetten telefon numarası sorgulama yöntemleri nelerdir - SDN

BİLİNMEYEN NUMARALAR İÇİN YENİ ÖZELLİK

Google, bilinmeyen numaralar için yeni bir özelliği devreye alarak kullanıcıların arama deneyimini geliştiriyor. Android'in Telefon uygulamasında sunulan bu özellik, kullanıcıların gelen aramaları doğrudan Google'da sorgulamasına olanak tanıyor. Bu sayede, bilinmeyen numaralardan gelen aramaları tanımlamak ve numaralar hakkında bilgi edinmek daha kolay hale geliyor.

GOOGLE İLE NUMARA SORUGULAMA

resim-2024-04-06-121003307.png

Google Telefon uygulamasının son betasında bulunan bu özellik, kullanıcıların arama geçmişinde yer alan numaraları Google dahil olmak üzere internette sorgulamalarını sağlıyor. Kullanıcılar, Son Aramalar sekmesinden bilinmeyen bir numarayı seçerek, numarayı sorgulayabiliyorlar. Ardından, "Google ile ara" seçeneğine dokunarak numara hakkında bilgi alabiliyorlar. Bu özellik özellikle işletme hesaplarına daha kolay erişim sağlayarak kullanıcıların işlerini kolaylaştırıyor.

Ancak belirtilmelidir ki, bu özellik Truecaller gibi numaraların kimliğini saptayan uygulamaların yerini almayı hedeflemiyor. Google'ın amacı, kullanıcıların sadece internet üzerinde tanımlanmış numaralara sahip olan işletmeleri bulmalarını kolaylaştırmak. Bu özellik, Mart ayında Pixel telefonlar için yayınlanan Feature Drop ile kullanıcılara sunuldu. Ayrıca, Japonya'da yürütülen "numara arama" testleriyle bilinmeyen numaraları internette sorgulamak daha da kolaylaştırıldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN