Bu doktor yapay zeka destekli! Üstelik teşhis koyabiliyor: Doktorların yerini mi alacak?

Bu doktor yapay zeka destekli! Üstelik teşhis koyabiliyor: Doktorların yerini mi alacak?

Yapay zeka gün geçtikçe daha da yol kat ediyor! İşte bu doktor da yapay zeka destekli olacak! Üstelik hastanın teşhisini koyabilecek! Peki herkes soruyor, doktorların yerini mi alacak? Google'ın geliştirdiği yapay zeka destekli doktorun ayrıntıları...

Son yıllarda, yapay zekanın tıp endüstrisindeki rolü giderek artıyor. Google da bu alana adım atarak, doktorlara hastalık teşhisi ve tedavi konusunda yardımcı olmayı hedefleyen yapay zekalı doktor sistemiyle dikkatleri üzerine çekiyor.

DOKTORLARIN YERİNİ Mİ ALACAK?

Google's new AI chatbot AMIE to converse with patients, make diagnoses like doctors

Google'ın yapay zeka doktoru, doktorların yerini almayı değil, onlara asistanlık etmeyi amaçlıyor. Bu yeni sistem, hastalık teşhisinde ve tıbbi durumların açıklanmasında doktorlara destek olmak için tasarlandı. Ancak Google, yapay zekanın doktorların yerini almasının amaçlanmadığını ve bunun yerine sağlık hizmetleri sırasında doktorlara yardımcı olacağını vurguluyor.

AMIE (Articulate Medical Intelligence Explorer) adı verilen bu yapay zeka sistemi, hasta bilgilerini analiz ederek net açıklamalar sunmayı amaçlıyor. Google'ın amacı, doktorların iş yükünü azaltarak hasta bakımının daha kişiselleştirilmiş olmasını sağlamak ve muayenelerin genel kalitesini artırmak.

Yapay zeka doktorlarının etkileşime girmesi bazı kişilerde endişe yaratsa da, Google'ın hedefi, tıbbi durumların açıklanması gibi belirli görevleri yapay zekaya devrederek doktorların daha kişiselleştirilmiş ve empatik bir yaklaşım sergilemesine olanak tanımak. Ancak, bu sistemin düzgün çalışması gerekiyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN