Bu Yöntem Sayesinde Telefonunuz İzleniyor Olabilir! Tüm Verilerinizi Çalan Bu Mesajlara Çok Dikkat Edin!

Bu Yöntem Sayesinde Telefonunuz İzleniyor Olabilir! Tüm Verilerinizi Çalan Bu Mesajlara Çok Dikkat Edin!

Sosyal ağların ve sosyal medya platformlarının en büyük problemi tanıyıp tanımadığınız her kişiden kolayca mesaj alabiliyor olmanızdır. İyi veya kötü niyetli olduklarını kimse bilemez durum böyle olunca bizi kandırmaya çalışan kötü niyetli insanlardan gelen mesajların sayıları artıyor. Kötü insanların son zamanlarda bu tür yollardan para kazanmak adına yapamayacağı hiç bir şey yok. Bu nedenle tanımadığınız insanlardan size gelen mesajlara çok dikkat etmeniz gerekiyor.

İnternet ve sosyal medya platformları insanlara sunulmuş en önemli teknoloji, internet sayesinde sayesinde haberlere veya sahip olmak istediğiniz bilgiye anında erişebiliyor, sosyal medya sayesinde ise aileniz ve arkadaşlarınız ile kolayca iletişim kurabiliyorsunuz.

WHATSAPP VEYA SOSYAL MEDYADAN GELEN BU MESAJLARA DİKKAT EDİN!

Kısacası sosyal medya, fiziki olmayan gerçek hayatlarımız haline geldi. Birçok İnsan artık sosyal medya hesapları üzerinden bütün varlıklarını sürdürebiliyor. Milyonlarca kişiye rahatça ulaşabiliyor, artık çok sayıda yeni işler de neredeyse sosyal medya yardımı ile kuruluyor. Durum böyle olunca, sosyal medya üzerinde sadece iyi niyetli kişilerin olduğunu aklımızdan çıkaralım ve her türden insanın bu mecralarda kolayca dolaşabileceğini hiç bir zaman unutmayalım. Sosyal medya hesaplarınızda veya WhatsApp üzerinden gelen bu mesajlara çok dikkat edin, çünkü telefondaki verileriniz ve banka hesap bilgileriniz risk altında olabilir. İşte detaylar.

1-006.jpg

WHATSAPP VEYA SMS ÜZERİNDEN GELEN LİNK İÇEREN MESAJLARA DİKKAT!

Reklam çalışmalarının hepsi neredeyse SMS üzerinden yapılıyor olsa da WhatsApp uygulaması üzerinden de aynı mesajları içeren tanıtım ve reklam mesajları alabiliyoruz. Birçok marka çok sayıda WhatsApp ve SMS üzerinden reklam mesajları gönderiyor.

Her ne kadar bu duruma alışmış olsak da, ancak bazı WhatsApp ve SMS üzerinden gelen mesajlar sandığınız kadar masum değil. Özellikle dikkat etmeniz gereken SMS üzerinden gelen linkler. Kesinlikle bu linklere tıklamayın. İsmini bildiğiniz ve her zaman gelen markalardan bile gönderilen hiçbir linke tıklamayın. eğer güvenlik Bu durum sizin telefonda bulunan verilerinizi ve banka hesap bilgilerinizi güvende tutmanız açısından oldukça önemli.

2-007.jpg

SOSYAL MEDYA KULLANIRKEN DAHA DİKKATLİ OLMAKTA FAYDA VAR

Sosyal medya platformları üzerinden gelen ve içerisinde link barındıran mesajlara tanıdığınız arkadaşlarınız bile olsa kesinlikle tıklamayın. Aynı zamanda en çok dolandırıcılık içeren mesajlar sosyal medya platformları üzerinden gönderiliyor. Dolandırıcılardan gelen linke tıklamanızın hemen ardından bütün verileriniz ve bilgileriniz karşı tarafa gidiyor, bu verilerin içerisinde banka hesap bilgileriniz olabilir, telefonun not defterinde bulundurduğunuz farklı hesaplara ait şifrelerde buna dahil. Veya sosyal medya hesaplarınız sanal dolandırıcılar tarafından kolayca çalınabilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN