Cep telefonunuzda 67 yazarsanız ne olur? Telefonunuzun izlendiğini öğrenmenin en kolay yolu bu!

Cep telefonunuzda 67 yazarsanız ne olur? Telefonunuzun izlendiğini öğrenmenin en kolay yolu bu!

Akıllı telefon teknolojisinin ortaya çıkışı hayatımızı birçok yönden değiştirdi. Peki cep telefonunuzdan 67 kodunu çevirdiğinizde ne olur? Teknolojinin tüm harikalarını daha da fazla takdir etmenizi sağlayacak bu özellikle ilginç ipucunu çabucak keşfedin!

Çevrelerindeki dünyaya hiç olmadığı kadar bağlı olan kullanıcılar, cep telefonlarının sunduğu bir dizi özellik ve uygulamayı keşfetme heyecanını ikiye katlıyor. Bununla birlikte, birçok kişi, tüm farkı yaratan belirli inceliklerden yeterince yararlanmıyor. Evet, hala hayatını daha da kolaylaştıracak bazı gizli kodları bilmeyen çok fazla insan var. Peki akıllı telefonda 67 kodu ne işe yarar? Bununla birlikte telefonunuzda bir casus olup olmadığını nasıl anlarsınız? İşte detaylar.

1-003.jpg

CEP TELEFONUNUZDA 67 YAZARSANIZ NE OLUR?

Android'de olduğu gibi iPhone'da da bu kod, belirli bilgilere erişmenize, ayarları değiştirmenize veya tanılama programlarını çalıştırmanıza olanak tanır. Akıllı telefon üreticileri tarafından cihazlarının kalitesini çok kısa sürede test etmek için birçok gizli kod ve gizli menü kullanıldığını bilmelisiniz.

BİR ARAMAYI AKTARMAK İÇİN

Bu kod, bir aramayı döndürmek için çok kullanışlıdır. Böylece, bir kişiyle iletişim halindeyken ve beklemede kalan bir çift arama aldığınızda, *#67# gizli kodunu girerek aktarabilirsiniz.

AKILLI TELEFONUNUZUN IMEI KODUNU BİLMEK İÇİN

Cep telefonunun çalınması veya kaybolması durumunda IMEI kodunu bilmek önemlidir. Uluslararası Mobil Ekipman Kimliği, kısaltılmış IMEI kodu, bu nedenle herhangi bir mobil cihazın benzersiz bir kimlik numarasıdır. Herkes erişebilir: sadece *#06# tuşlayın.

2-002.jpg

AKILLI TELEFONUNUZUN İZLENİP İZLENMEDİĞİNİ NASIL ANLARSINIZ?

Akıllı telefonunuzun izlenip izlenmediğini bilmenizi sağlayacak bazı işaretleri aşağıda bulacaksınız.

1. Cep telefonunuzun pili çabuk bitiyor: Casus uygulama gizli modda çalıştığı için arka planda her zaman aktif olacaktır.

2. Cep telefonunuzdaki istenmeyen uygulamalar: Bir anda, indirmemiş olsanız bile cihazınızda bir uygulama görünebilir. Dikkat edin, bu davetsiz misafir herhangi bir banal uygulama kılığına girmiş bir casus olabilir!

3. Cep telefonunun aşırı ısınması: Casus uygulama, cihazınızın gerçek zamanlı konumunu da izleyebilir. Ve bunun için sizi gözetleyen kişi, cihazın aşırı ısınmasına neden olan GPS işlemini kullanır.

4. Cihaz Arızası: Cep telefonunuz aniden arızalanmaya başladıysa, muhtemelen izleniyordur. İşaretler nasıl tanınır? Bu, ekranda mavi veya kırmızı yanıp sönmeye, otomatik ayarlara veya yalnızca cep telefonunuzun isteklerinize yanıt vermemesine neden olabilir.

5. Aramalar sırasında arka plan gürültüsü: Bazı casus uygulamalar akıllı telefonda yapılan aramaları kaydedebilir. Emin olmak için, görüşme sırasında konsantre olun ve hafif bir arka plan gürültüsü veya yankı olup olmadığını dikkatlice kontrol edin. Durumun böyle olduğunu açıkça hissediyorsanız, cihazınızın izleniyor olması mümkündür.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN