Cep Telefonunuzun İzlendiğini ve Virüs Bulaştığını Gösteren O 4 İşaret!

Cep Telefonunuzun İzlendiğini ve Virüs Bulaştığını Gösteren O 4 İşaret!

Modern çağ, birkaç yıl öncesine kadar hayal bile edemeyeceğimiz yeni keşifler ve icatlarla bizi sürekli şaşırtıyor. Dünyanın bir ucundan diğer ucuna akraba ve arkadaşlarımızla telefonda konuşabiliyor, istediğimiz zaman görüntülü görüşme yapabiliyoruz...

Ancak bu yeni ve teknolojik gerçeklik, görmezden gelinmesi imkansız olan tuzakları gizliyor. Mahremiyet kavramının uzun yıllardır yoğun tartışmaların merkezinde yer alması tesadüf değildir. Aslında, ağ bir yandan hayatımızı kolaylaştırıyorsa, diğer yandan bizi kişisel verilerimizin ihlal edildiğini görme riskine maruz bırakıyor.

Bu ihlallerden özellikle biri, ağ kullanıcıları arasında belirli bir korku uyandırıyor gibi görünüyor: cep telefonlarının hacklenmesi. Peki cep telefonumuzun kontrol altında olup olmadığını nasıl anlarsınız? İşte dikkat etmeniz gereken bazı işaretler.

haberici2.jpg

CEP TELEFONUNA VİRÜS BULAŞTIĞINI VEYA İZLENDİĞİNİ GÖSTEREN DÖRT İŞARET

İlk ve en klasik pil ile ilgilidir. Uzmanlar, cep telefonunun pili büyük bir hızla, görünüşe göre sebepsiz yere bittiğinde, alarma geçmemiz gerektiği konusunda uyarıyor. Bilgisayar korsanları, akıllı telefonun kontrolünü ele geçirebilir ve mevcut tüm şarjı tüketerek onu sessizce kullanabilir.

İkinci sinyal, bilinmeyen göndericilerden gelen mesajları almakla ilgilidir. Bunlar, bilinmeyen telefon kullanıcılarından yalnızca rakam veya numara içeren SMS aldığımız durumlardır .

O zaman başka bir gösterge, bizi telefonda ve WhatsApp'ta kayıtlı kişilere yönlendirir. Adres defterinizde kayıtlı numaraları, kim olduklarını bilmeden bulabilirsiniz.

Hiç indirilmeyen uygulamaların ani ve beklenmedik bir şekilde ortaya çıkması bile kesinlikle normal değildir ve birisinin cep telefonumuzu kontrol ettiğini gösterebilir.

haberici.jpg

İŞTE CEP TELEFONUMUZUN BİZE GÖSTERDİĞİ DÖRT İŞARET, ANCAK BAŞKALARI DA VAR

Bir kişinin verilerini çalmak, özellikle banka hesapları saldırıya uğramışsa, onları çevrimiçi dolandırıcılığa veya önemli ekonomik kayıplara maruz bırakmak anlamına gelir.

Düzenli olarak değiştirilecek şifrelere, uygulamalar veya web siteleri tarafından her istendiğinde verdiğimiz izinlere dikkat edin.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN