Çin'de yok sattı, sıra Türkiye'de! Uygun fiyatlı telefon arayanların gözdesi olacak: O tarihte geliyor

Çin'de yok sattı, sıra Türkiye'de! Uygun fiyatlı telefon arayanların gözdesi olacak: O tarihte geliyor

Uygun fiyatlı telefon arayanlar için iyi bir haberimiz var. Akıllı telefon piyasasında git gide yükselen fiyatlara karşı cep dostu bir model Türkiye'ye geliyor. Çin’de Redmi Note 12 Turbo ismiyle satılan ve fiyat performans oranıyla tüketicinin gözdesi olan POCO F5, yakında Türkiye’ye geliyor.

Akıllı telefonlar artık bir lüks değil zorunluluk. Her konuda ihtiyaç unsuru haline gelen akıllı telefonları kullanmadan ve onları da güncel tutmadan çağa ayak uydurmak imkansız hale geldi.

Son zamanların dar boğaza giren ekonomisi sebebiyle her şeyde olduğu gibi akıllı telefonlarda da bütçe dostu bir seçenek bulmak zorlaştı. Hızlı gelişen teknolojinin bir getirisi olarak satın alınan cep telefonları da güncelliğini yitirerek "eskiyor"... Hal böyleyken cep telefonunu yenilemek zaruri bir ihtiyaç halini alıyor.

POCO F5 GELİYOR

Ekonomik şartlar sebebiyle özellikle fiyat-performans oranının gözetildiği akıllı telefon piyasasının bu konuda en güçlü markalarından olan Xiaomi, yeni bir modelinin Türkiye'ye geleceği müjdesini verdi.

Markanın yeni çıkardığı orta segment model POCO F5, yakında Türkiye müşterisiyle buluşacak.

poco-f5-3.jpg

ÇİN'DE SATIŞ REKORLARI KIRIYOR

Çin'de Redmi Note 12 Turbo ismiyle piyasaya sürülen ve deyim yerindeyse peynir ekmek gibi satılan model Türkiye'de POCO F5 adıyla satışa sunulacak. Aynı sonucun fazlasıyla yaşanılacağı tahmin edilen ülkemizde satış rakamlarının ne olacağına dair tahminler yürütülmeye başlandı bile.

poco-f5-2.jpg

POCO F5 NASIL BİR TELEFON?

Snapdragon 7+ Gen 2 işlemcisine sahip POCO F5, bu yönüyle oyun oynamayı sevenlerin gözdesi olacağa benziyor. Telefon 6.67 inç boyutunda ve Full HD+ ekranda OLED panel kullanılmış.

Android 13 tabanlı MIUI 14 işletim sistemine sahip olan POCO F5'in batarya gücü ise 5.000 mAh olacak.

Cihazın öne çıkan bir diğer özelliği ise OIS destekli 64MP ana kamera, 8MP ultra geniş açılı kamera ve 2MP makro lensten oluşan üçlü kamera sistemi. Ön yüzde ise 16MP’lik bir kamera bizi karşılıyor. 8, 12 ve 16 GB RAM seçeneklerinin yanı sıra 256 GB, 512 GB ve 1 TB depolama alanı seçenekleri de sunulan telefonun ülkemizde hangi paketlerinin satışa sunulacağı henüz belli değil.

POCO F5 FİYATI NE KADAR OLACAK?

Çin'de yaklaşık 290 Amerikan Doları'na karşılık gelen bir fiyata satılan POCO F5, global pazarda 300 dolardan 500 dolara kadar değişen fiyatlara sunuluyor. Ülkemizde ise vergilerin de eklenmesiyle 10 bin lira civarında satılması bekleniyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN