Deep Freeze nedir, nasıl kurulur?

Deep Freeze nedir, nasıl kurulur?

Çok kullanıcılı bilgisayarlarda devreye giren Deep Freeze internet kafelerde sıklıkla rastlanılmaktadır. Bilgisayarlarda herhangi bir sorun çıktığında ya da virüs bulaşması gibi durumlarda Deep Freeze sorunu kökten çözmektedir. Deep Freeze ne demek, nasıl kullanılır, kurulumu nasıldır? İşte detaylar...

Ücretli ya da ücretsiz programları bulunan Deep Freeze bilgisayarlara kurulumuyla beraber etkileri izlenmektedir. Çok kullanıcılı bilgisayarlara zarar gelmemesi ya da herhangi bir virüslerden engellenmek için tercih edilen Deep Freeze kurulumu internet arama motorundan sıklıkla araştırılmaktadır. Depp Freeze nasıl kullanılır? Deep Freeze nedir?

DEEP FREEZE NASIL KULLANILIR?

Gerekli olan programın bilgisayara indirilmesi üzerine kurulum başlatılır. 14 günlük ücretsiz yararlanılabilecek olan bu program istenilen herhangi bir siteden bilgisayara indirilir. Oldukça basit kuruluma sahip olan bu program için aşamalı olarak kurulum haberimizde yer almaktadır. Zip dosyasını sağ tıklayarak klasöre çıkartılır ve içerisinde DFStd.exe uygulamasını çalıştırılarak kurulumu gerçekleşir.

1- DFStd.exe uygulaması çalıştırılarak NEXT tıklanır

2- Ekranda yer alan sözleşmede okunarak şıklar üzerinden I accept denilerek NEXT'e tıklanır

3- 14 günlük deneme süreci olan programdan yararlanabilmek için Lisans anahtarının girilmesi gerekir. Bu durumda ise Use Evaluation denilerek NEXT tıklanır

4- Dondurma işlemini sistem üzerinden yapacak olanlar C sürümünü tercih eder. Deep Freeze sadece C: Sürücüsünü etkileyecek. D: ve E: sürücüsünü seçmediğim için Deep Freeze buraya etki etmeyecektir. Seçimimizi yaptıktan sonra NEXT'te tıklanır.

Deep Freeze nasıl kurulur?

5- İnstall diyerek bilgisayar yeniden başlatılır

6- Bilgisayarın yeniden açılmasıyla beraber program otomatik olarak aktif hale gelir ve karşımıza şifre belirleme ekranı çıkar. Eğer şifre yenileme sayfası gelmezse CTRL+ALT+SHIFT+F6 tuşlarına basarak şifre sayfası çıkartılır. Devamında ise şifre belirlenerek Ok butonuna basılır.

7- Boot Control ekranı karşınıza çıkar ve buranın önemi oldukça fazladır. Bu uyarı programın aktif olduğunu gösterir. 4. adımda hangi sürücüyü tercih ettiyseniz o sürücü üzerinden işlemler gerçekleştirilir. 

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN