Elon Musk'tan 'ChatGPT ücretsiz olsun' önerisi! OpenAI'e karşı dava açtı

Elon Musk'tan 'ChatGPT ücretsiz olsun' önerisi! OpenAI'e karşı dava açtı

SpaceX CEO'su Elon Musk, 'ChatGPT ücretsiz olsun' önerisinde bulundu! OpenAI'e karşı dava açtı! Sam Altman'ın görevden alınmasını istedi...

Teknoloji dünyasında son dönemde yapay zeka ürünlerinin önemi ve kullanımı giderek artıyor. Özellikle OpenAI çatısı altında geliştirilen yapay zeka programları, Kasım 2022'de ChatGPT ile başlayarak hızla yaygınlaşmaya devam ediyor. OpenAI, teknoloji dünyasının en hızlı büyüyen şirketleri arasında yer alıyor ve yapay zeka alanında önemli çalışmalara imza atıyor.

Geçtiğimiz yılın başarılı geçmesinin ardından, OpenAI şubat ayının ortalarında metinden video üretme yeteneğine sahip Sora adlı yeni bir aracı duyurdu. Ancak, şirketin büyümesi ve yeni ortaklıklar kurması, dikkatleri çekmeye devam ediyor.

ELON MUSK OPENAI CEO'SU SAM ALTMAN'IN GÖREVDEN ALINMASINI İSTİYOR

OpenAI'dan kovulan Sam Altman artık Microsoft'ta | Kovulmanın perde arkasında ne var? - Medyascope

Musk'a göre, Microsoft ile olan ortaklık, OpenAI'nin orijinal misyonundan sapmasına ve kâr odaklı bir girişime dönüşmesine neden oldu. Bu durum, adil rekabet ortamına zarar veriyor ve toplum yararına karşı ihlallere yol açıyor. Dava, San Francisco Yüksek Mahkemesi'nde açıldı.

Elon Musk'ın bu durumla ilgili önerileri arasında, OpenAI'nin açık kaynaklı yapay zeka geliştirmeye geri dönmesi, ChatGPT'nin ücretsiz sunulması ve OpenAI CEO'su Sam Altman'ın görevden alınması gibi çözüm önerileri bulunuyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN