Facebook haber doğrulatmak için Reuters ile iş birliği yaptı

Facebook haber doğrulatmak için Reuters ile iş birliği yaptı

Popüler sosyal paylaşım sitesi Facebook, paylaşılan içeriklerin doğruluğunun teyit edilmesi amacıyla dünyaca ünlü haber ajansı Reuters ile anlaştı.

Facebook'un, Instagram dahil olmak üzere içeriklerin doğruluğunun teyit edilmesini sağlamak amacıyla uluslararası haber ajansı Reuters ile işbirliğine gideceği bildiriliyor.

Amerika'nın Sesi'nde yer alan habere göre, Reuters bünyesinde oluşturulan yeni bir birim, Facebook'un hem İngilizce hem İspanyolca konuşan ABD’li üyeleri için, kullanıcıların yüklediği fotoğraf, video, haber ve diğer içerikleri doğrulamak için çalışacak.

SON 2 AYDIR ABD'DE DENENİYOR

ABD'de doğruluk teyidi için AP (Associated Press) ve AFP (Agence France-Presse) gibi diğer haber ajansları ve beş kuruluşla daha çalıştığı belirtilen Facebook'un, ABD başkanlık seçimleri öncesi sayfalarındaki yalan haberlerin kaldırılması konusunda büyük baskı altında olduğu bildiriliyor. Facebook, yanlış bilgilerin daha hızlı tespiti için Aralık 2019'da ABD'de bir deneme projesi başlatmıştı.

BAŞKANLIK SEÇİMLERİ SONRASI BU KARAR ALINDI

Facebook'un bu kararını, ABD istihbarat kuruluşlarının, Rusya'nın sosyal medya platformlarını 2016 başkanlık seçimlerini etkilemek için kullandığını açıklaması üzerine aldığı bildiriliyor. Rusya ise bu iddiaları reddediyordu.

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN