Google o hesapları bugün silmeye başlıyor! Silinmemesi için hemen bunu yapın: Yoksa geri dönüşü olmayacak

Google o hesapları bugün silmeye başlıyor! Silinmemesi için hemen bunu yapın: Yoksa geri dönüşü olmayacak

Pasif hesaplar politikasını uygulamaya koyan Google, bugünden itibaren harekete geçiyor. Artık o hesaplar tek tek silinecek. İşte, Google’ın yeni politikası kapsamına giren hesaplar…

Google aldığı yeni kararı bugünden itibaren uygulamaya başlıyor. Bu kapsamda aktif kullanılmayan Gmail, Drive ve Fotoğraf hesapları silinecek.

Ancak işletme, okul ve diğer kuruluşlar aracılığı ile oluşturulan hesaplar silme işleminin dışında tutulacak. Şirket, bir hesapta oturum açmak kadar e-posta okuma, Google dökümanı alma, YouTube videosu izleme gibi eylemlerin de aktiflik olarak değerlendirildiğini belirtti. Aynı zamanda haber kuruluşuna veya Google hesabına bağlı bir uygulamaya abone olmak da bu kapsama giriyor.

google-1.jpg

GOOGLE HESABINI KURTARMAK İÇİN NE YAPMALI?

Hesabınızın 2 yıl daha aktif kalmasını sağlamak için yeniden giriş yapmanız yeterli olacaktır. Ancak, hesaba giriş yaptıktan sonra kurtarıcı hesap olarak başka bir e-postanızı tanımlamanız da faydalı olur. Bu kurtarıcı hesap, Google şifrenizi unuttuğunuz zaman tekrar giriş yapabilmeniz için önemlidir.

Bunlara ek olarak Google, Google Photos kullananların da hesaplarını aktifliğini kurtarmaları için 2 yılda bir giriş yapmaları gerektiği konusunda uyardı. Aksi taktirde bu kullanıcılar fotoğraflarını kaybedebilirler.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN