Google Stephen Hawking'i doğum gününde doodle yaptı! Peki Hawking kimdir teorileri neydi?

Google, Einstein'dan bu yana dünyaya gelen en parlak teorik fizikçi olarak kabul edilen Stephen Hawking'i 8 Ocak tarihli doğum günü sebebiyle doodle yaptı. Stephen Hawking kimdir, neden Google tarafından doodle oldu? İşte detaylar..

Modern bilim ve teknoloji tarihini değiştiren İngiliz fizikçi ve teorisyen Stephen Hawking 8 Ocak 1942 yılında İngiltere'de gözlerini dünyaya açtı. Dünyanın 1 numaralı arama motoru Google, dünyanın bir numaralı fizikçisi Stephen Hawhing'i doodle yaptı.

google-doodle.png

PEKİ STEPHEN HAWKING KİMDİR NASIL BİR HAYAT YAŞADI?

Hawking, 8 yaşında St. Albans okuluna başladı. Mezun olduktan sonra Oxford Üniversitesi Koleji’nde eğitim hayatına devam etti. Hawking’in asıl ilgi alanı matematik olmasına rağmen Oxford’da Fizik eğitimi almıştır çünkü o dönemde okulda matematik eğitimi yoktu. Doğa bilimlerinde birinci sınıf ödül madalyasına layık görüldü. . Daha sonra Cambridge de eğitim hayatına kozmoloji üzerine çalışmalar yaparak devam etti. 1973 Yılında Gök Bilim Enstitüsü’nden ayrılarak Matematik Enstitüsüne devam etti. 1979’dan sonra Lucasian matematik profesörü oldu, aynı profesörlük Isaac Newton’a da verilmişti.

Hawking astronomi üzerine çok önemli çalışmalar yaptı. Evrenin temel prensipleri üzerine araştırmalar yatı. Uzay ve zamanı kapsayan genel görelik kuramının Big Bang ile başlayıp Kara Delik ile sonlandığını kanıtladı. Bu çalışma dönemim en önemli buluşlarından biriydi. Hawking bu çalışmayla birlikte kara deliklerin tamamen kara olmadıklarını radyasyon yayarak buharlaşıp görünmez olduklarını kanıtlamış oldu. Kanıtladığı bir diğer sonuç da evrenin bir sonu olduğudur.

STEPHEN HAWKİNG'İN HASTALIĞI

Stephen Hawking 21 yaşındayken tedavisi bulunmayan ALS hastalığına yakalandı. Doktorlar sadece 2 sene yaşayabileceğini söylemesine rağmen o ölüme meydan okumuştur. Bu hastalık Hawking’i genç yaşta tekerlekli sandalyeye mahkûm bıraktı. Zamanla ilerleyen hastalığı bilim adamının konuşmasına da engel oldu. Günümüzde sesini kullanamayan Hawking kendisi için özel tasarlanmış tekerlekli sandalyesinin yazıları sese dönüştürebilmesi özelliğini kullanarak iletişim kurmaktadır.

stephen-hawking.jpg

ESERLERİ

George ve Kırılamayan Şifre, Benim Kısa Tarihim, Zamanın Kısa Tarihi, Zamanın ve Uzayın Doğası, Evrene Açılan Gizli Anahtar, Zamanın Resimli Kısa Tarihi, Kara Delikler ve Bebek evren ve Büyük Tasarım gibi daha sayılabilecek 40’ın üzerinde eserleri mevcuttur. Ve bu eserler birden çok dile çevrilmiştir.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN