Google'dan oyun arkadaşı! Yeni yapay zeka modeli duyuruldu: SIMA nedir?

Google'dan oyun arkadaşı! Yeni yapay zeka modeli duyuruldu: SIMA nedir?

Google, yapay zeka alanına hızlı bir giriş yaparak entegre oldu! Şimdi de oyun arkadaşı için yeni bir yapay zeka duyurdu! SIMA adı verilen bu yapay zeka modeli tam olarak nedir? İşte ayrıntılar...

Son yıllarda teknolojinin hızla gelişmesiyle birlikte yapay zeka alanında önemli ilerlemeler kaydedildi. Bu alanda önde gelen firmalardan biri olan Google, geçtiğimiz aylarda büyük dil modeli Gemini'ı duyurarak dikkatleri üzerine çekti. Ardından Gemini Pro ve Gemma dil modellerini tanıtarak yapay zeka alanındaki rekabeti artırdı. Google, son olarak da SIMA adını verdiği yeni bir yapay zeka modelini geliştirdi.

OYUNLARI GERÇEK BİR İNSAN GİBİ OYNUYOR

sima.jpg

SIMA, Google'ın yapay zeka bölümü DeepMind ekibi tarafından tasarlanmış bir modeldir. Scalable Instructable Multiworld Agent olarak da bilinen SIMA, 3D oyunları gerçek bir insan gibi oynamaya yetenekli bir yapay zeka modelidir. SIMA, 600'den fazla beceriye sahiptir ve hareket etme, merdiven çıkma, haritayı görüntüleme gibi çeşitli görevleri başarılı bir şekilde yerine getirebilir.

POPÜLER OYUNLARLA İŞ BİRLİĞİ

oyun.jpg

SIMA, insanlar tarafından oynanan oyunların videolarını ve gerçek oyuncuları taklit ederek eğitilmiştir. Bu süreçte popüler oyunlar olan Valheim, No Man’s Sky ve Goat Simulator 3 gibi oyunlardan destek alınmış ve bazı oyun şirketleri ile iş birliği yapılmıştır.

Önemli bir nokta ise, SIMA'nın NPC'lerden (Non-Player Character - Yapay Zeka Karakter) farklı olduğudur. NPC'ler, belirli bir oyunun içerisinde yer alan ve sadece o oyuna özgü olan karakterlerdir. SIMA ise oyunlar arası kullanım için tasarlanmıştır ve tüm oyunlarda kullanılabilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN