İkinci el telefon alırken dikkat! Bunlara dikkat edin; tertemiz bir telefon alın...

İkinci el telefon alırken dikkat! Bunlara dikkat edin; tertemiz bir telefon alın...

İkinci el telefon alırken nelere dikkat edilmeli? Sıfır akıllı telefon almak git gide zorlaşırken artık modern dünyanın ihtiyacı haline gelen telefonlar için pek çok insan ikinci ele yöneliyor. Ancak ikinci el telefonlarda nelere dikkat edeceğinizi bilmezseniz sizi büyük tehlikeler bekliyor. İşte ihtiyacı olanlar ve meraklısı için ikinci el telefon satın alma rehberi...

Sıfır telefonlarda fiyat artışları el yakıyor. Bu nedenle ikinci el akıllı telefonlara ilgi arttı. Yeni çıkan sürümlerin bazılarındaki yetersizlikler de ikinci ele yönelinmesine sebep oluyor. Bu nedenle son zamanlarda satışa sunulan sıfır telefonlardansa, ikinci ellere rağbet büyük.

İkinci el telefon almak istiyor fakat nelere dikkat edeceğinizi bilmiyorsanız, aşağıda sıralayacağımız hususlara dikkat etmelisiniz. İşte ikinci el telefon alırken dikkat etmeniz gerekenler:

ikinci-el-telefon-rehberi.jpg

KURUMSAL FİRMALARI TERCİH EDİN

İkinci el telefonlarda zarar görmemek için kurumsal firmalardan yenilenmiş telefonların satın alınması tavsiye ediliyor. Daha önceden alışveriş yapılmamış bir satıcıdan ikinci el telefon alırken iki kere düşünülmeli.

FATURA İSTEYİN

İlk olarak fatura istenmeli. Bu telefonun çalıntı olmadığının kanıtıdır. Eğer fatura yoksa telefon ithal yada çalıntı olabilir. Bu durumda IMEI ve seri numarasını kontrol edebilirsiniz.

İTHAL TELEFON ALINIR MI?

Telefonun içe aktarıldığını ve kilidinin açık olduğunu kontrol edin. Ve operatörünüzle çalışacağını doğrulayın.

Uluslararası garantisi olup olmadığını öğrenin. Telefonun resmi olarak satışı yoksa, tamir edilmesi zor olacaktır.

IMEI VE SERİ NO

IMEI'yi öğrenmek için; arama ekranını açın, USSC (bölge) kodunu *#06# tuşlayın, Açılan pencerede IMEI ve seri numarasını göreceksiniz, Bunu mutlaka not alın.

NE KADAR GARANTİSİ KALMIŞ?

İkinci el telefonda fatura yoksa bile garanti var mı kontrol edilmelidir. Bu telefonun yaşını öğrenmeniz açısından iyi olur. Üstelik garantili bir telefon her zaman daha az risklidir.

AKSESUARLARI TAM MI?

Kutu içeriğini kontrol edin. Aksesuarlarının tam olup olmadığına bakın.

FİZİKSEL DURUMUNU KONTROL EDİN

Son olarak fiziksel incelemesini yapın.

1. Çiziğinin olup olmadığını parlak gün ışığında daha iyi anlarsınız.

2. Fotoğraf çekmeyi seviyorsanız ekranı ve kamerayı incelemeyi unutmayın.

3. Gövdesinde ezilme ve çizilmeler var mı bir bakın.

4. Düğmelerinin basıp basmadığını kontrol edin.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN