İngiltere’de dış tehditlere karşı yapay zeka dönemi

İngiltere’de dış tehditlere karşı yapay zeka dönemi

Son aylarda gündemden düşmeyen ve neredeyse her alanda kullanılmaya başlanan yapay zeka, devlet işlerine de girdi. İngiliz yetkililer, yapay zekanın geleneksel casusluk teknikleriyle birlikte kullanılacağını duyurdu.

İngiltere Güvenlik Bakanı Tom Tugendhat'ın açıkladığı plana göre, İngiliz istihbarat servisleri, yapay zeka tarafından derlenen bilgileri, insanlar tarafından gözden kaçabilecek yabancı tehditleri tespit etmeye yardımcı olmak için kullanacak.

‘YAPAY ZEKA BİRİMİ’ KURULUYOR

The Telegraph'ta yayınlanan bir köşe yazısında Tugendhat, Açık Kaynak İstihbarat Merkezi (OSINT) olarak adlandırılan yeni hükümet dairesinin, açık kaynaklardan toplanan bilgileri daha geleneksel istihbarat servisleri olan MI5 ve MI6'ya yardımcı olmak için kullanacağını söyledi.

askjcn.jpg
İngiltere Güvenlik Bakanı Tom Tugendhat

Birimin kapsamı ve büyüklüğü de dahil olmak üzere resmi planlar henüz bilinmezken, birimin mayıs ayında İngiltere Başbakanı Rishi Sunak tarafından yürürlüğe konması bekleniyor. Tugendhat, "Geleneksel casusluk, düşmanlarımızın planlarındaki perdeyi kaldırmaya devam edecek. Hala dinlememiz ve nereye saklanmak istediklerine bakmamız gerekiyor" ifadelerini kullandı.

‘ZENGİNLİK VE AYRINTI KATACAK’

Tugendhat, yazısında son 10 yılda "istihbaratın değiştiğini" belirterek İngiliz istihbarat servislerini yabancı tehditleri tespit etmek ve ortadan kaldırmak için yeni yöntemler keşfetmeye çalıştığını kaydederek yeni birimin mevcut bilgi toplama yöntemlerine "zenginlik ve ayrıntı katacak" şeklinde kaydetti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN