İnstagram önerilen gönderiler nedir, kapatılır mı? İnstagram'da önerilen gönderileri kapatma işlemleri

İnstagram önerilen gönderiler nedir, kapatılır mı? İnstagram'da önerilen gönderileri kapatma işlemleri

Sosyal medya platformu olan İnstagram'da önerilen göndermelerin nasıl kapatılacağı merak konusu oldu. Önerilen gönderileri kapatmanın yolları araştırılmaya başlandı. İşte İnstagram'da önerilen gönderileri kapatmanın yolları...

Dünya genelinde 2 milyar kişi tarafından kullanılan sosyal paylaşım uygulaması Instagram, son yıllarda yayınladığı bir özellik sayesinde kullanıcı ana sayfada gezinirken gönderi sağlıyor. Bazen bu önerilerden o kadar çok oluyor ki ana sayfa sadece takip edilmeyen sayfalarla dolu. Birçok kullanıcı bu özelliği severken, birçok kullanıcı Instagram'da önerilen gönderileri kapatmanın bir yolunu arıyor.

Instagram, platformun kullanıcılarının uygulamada daha fazla zaman geçirmesi için son yıllarda kullanıcıların beğendiği gönderilerden yola çıkarak yeni gönderiler oluşturdu. Aslında, birçok sosyal ağ uygulaması bu özelliği kullanır ve kullanıcıların takip etmediği ancak ilgilendiği konularda yeni önerilerde bulunur.

Instagram'da Önerilen Gönderiler Nasıl Kapatılır?

• Bir bilgisayardan veya mobil cihazdan Instagram'da oturum açın.

• Ardından bir açılır öneriye gidin.

• Mesajın sağ üst köşesindeki üç noktalı düğmeye dokunun.

• Açılan pencere üzerinden ilgilenmiyorum seçeneğine tıklayın.

• İşlem tamamlanacak.

Yukarıdakileri defalarca yaptığınızda Instagram algoritması artık bu önerileri size göstermiyor ya da çok az gösteriyor olacaktır. Bu sayede Instagram'da istediğiniz içerikleri görebilir ve keyfini çıkarabilirsiniz.

Instagram'da Önerilen Gönderileri Kalıcı Olarak Devre Dışı Bırakmak Mümkün Müdür?

Maalesef Instagram, önerilen gönderileri kalıcı olarak devre dışı bırakmanıza izin vermiyor. Ancak yukarıda da bahsettiğim gibi ilgilenmiyorum diyerek gönderilerinizi kişiselleştirmeniz mümkün. Instagram, kullanıcı deneyimine bağlı olarak ilerleyen zamanlarda bu özellik platform ya da ana sayfa üzerinden kaldırabilme imkanı sunabilir

.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN