iOS 16 güncelleme yenilikleri neler? iOS 16 güncellemesi ile gelen yeni özellikler

iOS 16 güncelleme yenilikleri neler? iOS 16 güncellemesi ile gelen yeni özellikler

Teknolojinin her geçen gün ilerlediği şu süreçte İphone telefonlara ayrıyeten gelen güncellemeler sayesinde birçok yenilikler yaşanmaktadır. Duyurusu yapılan İOS 16 güncellemesi ise milyonlarca kişi tarafından beklenirken hizmete sunulduğu belirtildi. İphonelere gelen İOS 16 güncellemesi merakları arttırırken özellikleri de araştırılmaya başlandı. İşte, İOS 6 güncellemesine dair merak edilenler haberimizde

Apple kullanıcılarına güzel haber geldi. Belirli İphone cihazlarında geçerli olacak İOS 16 güncellemesi geldi. İOS güncellemesinin yayınlanmasının ardından kullanıcılar özelliklerin neler olduğunu araştırmaya başladı. İOS 16 ile beraber gelen özellikler ise kısa sürede yoğun ilgi görerek olumlu yorumlar gelmeye başladı. İOS 16 özellikleri nelerdir? İOS 16 hangi telefonlarda uygulanacaktır? İşte detaylar...

Birden Fazla Kilit Ekranı

Birden fazla kilit ekranı oluşturulabiliyorken aralarında da kolayca geçiş gerçekleşiyor. İlham almak için, tematik koleksiyonlar ve önerilen fotoğrafların yer aldığı duvar kağıtları galerisine göz atabiliyorsunuz.

İOS 16 kilit ekran özelliği

Yeniden Tasarlanan Kilit Ekranı

Artık kullanıcıların kilit ekranlarını kişileştirebilecek. Yepyeni özellik sayesinde İphone telefonları size özel hale getirebilirsiniz. Favori fotoğraflarını kullanarak ya da yazı stilleri sayesinde bir takım özeleştirmeler yapmak artık mümkün.

Paylaşmanın Akıllı Yolları

Eski fotoğrafları başlangıç tarihine ya da fotoğraftaki kişilere göre ekleyebiliyorsunuz. Paylaşılan arşiv kurulduktan sonra doğrudan Kamera uygulamasından fotoğraf paylaşabiliyor, paylaşılan arşivin üyeleri yakındaysa otomatik paylaşım yapabiliyor ve paylaşılan arşive ekleyebileceğiniz fotoğraflara dair akıllı önerileri Sizin İçin sekmesinde görebiliyorsunuz.

Yeni Bir Mesajınız Var

Yeni gönderilen bir mesaj düzenlemeler yapılırken ya da kısa süre önce gönderilen mesajın tamamını geri çekme özelliği sayesinde birçok olumsuzluklarında önüne geçilmektedir. O anda cevap veremediğiniz ya da daha sonra bakmak istediğiniz mesajları okunmadı olarak işaretleme imkanınız vardır.

Gelişmiş Arama

Arama özelliği ise şimdilerde daha doğru sonuçlar vermektedir. Aramaya başlamadan önce bu özellik sayesinde sizin yazmanızı beklemeden öneriler sunuluyor.

İOS 16

Video için Canlı Metin

Çeviri yapma, araştırma ya da paylaşma gibi durumlarda kullanılan videolarda artık etkileşimler artarak metin içinde tek bir karede yer alacaktır.

Anahtarları Güvenli Şekilde Paylaşın

Cüdan uygulaması sayesinde anahtarlarınızı mesajlar, mail ya da whatsapp gibi uygulamalar üzerinden kullanarak paylaşıma açabiliyorsunuz. Anahtarın nerede ve ne zaman kullanılacağına ise kişi karar verme özelliğine sahip.

Dikte Özelliği ve Klavye Kullanımı

Dokunarak metin yazmak yerine sesli olarak metin girişi yapmanın son dönemlerde sıklıkla kullanıldığı görülmektedir. Dikte özelliğini durdurmaya gerek kalmadan metin alanına dokunun, imleci taşıyın ve QuickType önerileri ekleyin.

İOS 16 Hangi Telefonlara Geldi?

- iPhone 13

- iPhone 13 mini

- iPhone 13 Pro

- iPhone 13 Pro Max

- iPhone 12

- iPhone 12 Pro

- iPhone 12 Pro Max

- iPhone 11

- iPhone 11 Pro

- iPhone XS

- iPhone XS Max

- iPhone XR

- iPhone X

- iPhone 8

- iPhone 8 Plus

- iPhone SE

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN