iPhone kullanıcıları dikkat! Apple size ödeme yapabilir! O modellere sahip olanlara para verilecek

iPhone kullanıcıları dikkat! Apple size ödeme yapabilir! O modellere sahip olanlara para verilecek

iPhone kullanıcıları bu habere sevinecek! Apple size ödeme yapabilir! iPhone'un o modellerinden birine sahip olanlara Apple, para ödemek zorunda kalacak...

Apple, eski iPhone modellerini yavaşlatma uygulaması nedeniyle Kanada'da yeni bir para cezasıyla karşı karşıya kaldı. Şirket, Kanada'da açılan davayı kabul etti ve bu kapsamda 10,6 milyon dolar ödeme yapacak. Bu, kullanıcıların 150 dolara kadar ödeme alacağı anlamına geliyor.

O MODELLERDE KASITLI YAVAŞLATMALAR YAPILDIĞI ORTAYA ÇIKTI

Apple, iPhone 6'ya olan desteğini sonlandırıyor

Kanada'da görülen dava, Apple'ın iOS güncellemeleriyle eski iPhone modellerinde uyguladığı performans sorunlarını ele alıyor. Şirketin iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6s, iPhone 6s Plus ve iPhone SE modellerinde kasıtlı yavaşlatmalar yaptığı ortaya çıktı.

Apple, eskiyen bataryaların daha az güç sağlamasından kaynaklanan kapanmaları önlemek için telefonları yavaşlattığını iddia etti. Ancak birçok kullanıcı, bu değişiklik konusunda daha şeffaf olması gerektiğini düşünüyor.

IPHONE SAHİPLERİNE ÖDEME YAPILACAK

Yeni iPhone Türkiye'de satışa çıktı | Teknoloji Haberleri

Yargıçlar, bu savunmayı haksız buldu ve Apple'a ceza kesti. Şirketin eylemlerinin tüketicileri aldattığını ve telefonların ikinci el satış değerini düşürdüğünü savundu. Uzlaşma kapsamında Kanada'daki iPhone sahiplerine ödeme yapılacak.

Kullanıcıların hak talebine bağlı olarak 17,50 ila 150 dolar arasında tazminat ödenecek. Ödeme almak isteyen kullanıcıların iPhone seri numarasını önümüzdeki günlerde açılacak bir forma girmeleri gerekecek. Bu kapsamda Kanadalı iPhone sahipleri tazminat alabilecek.

Bu olay, Apple'ın geçen yıl ABD'de benzer bir performans sorunu nedeniyle kabul ettiği 500 milyon dolarlık anlaşmanın ardından geldi. Türkiye'de de benzer bir ceza kesilip kesilmeyeceği ise ilerleyen zamanlarda belli olacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN