Kişiye özel aşçı robotlar geliyor

Kişiye özel aşçı robotlar geliyor

Robot teknolojisi önümüzeki birkaç on yılın en önemli sosyal dönüşümlerine de kapı aralayacak. Şimdiden sosyal hayatta bir çok alanda kullanılan yeni nesil robotlara şimdi yemek yapabilen modeller de ekleniyor.

2017 yılında kurulan Rus Moley Robotik şirketi’nin geliştirdiği yemek yapan robotun önümüzdeki aylarda satışa sunulması bekleniyor. Şirket’in sahibi Alexey Repik, 2019’da dünyanın ilk tam otomatik pişirme robotunu ihraç etmeyi planladığını söyledi. Robotun ilk etapta Almanya, Suudi Arabistan ve Amerika Birleşik Devletleri’nde satışa sunulması planlanıyor. Repik yaptığı açıklamada robotun tamamiyle fonksiyonel hale gelebilmesinin akıllı ev teknolojilerinde yaşanan gelişmelere bağlı olacağını belirterek ‘’Robotun evden çıkamaması, alışveriş yapamaması malzemelerin temini için alternatif bir sistemin olmasını gerektiyor. Bu lojistik sağlanmadıkça robotların işlevleri çok sınırlı olacaktır’’ ifadelerini kullandı. Şirketin geçen yıl yaptığı açıklamaya göre robotun prototipinin 1 milyon dolara mal oldu. Satışa girecek olan pişirme makinesinin fiyatı şimdiye kadar açıklanmasa da 10.000 $ civarında olması bekleniyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN