Microsoft’tan güvenlik endişelerini giderecek adım

Microsoft’tan güvenlik endişelerini giderecek adım

Microsoft, ABD hükümetinin kritik bilgilere erişimiyle ilgili endişeleri önlemek için Avrupa Birliği’ndeki iş ve kamu sektörü müşterilerinin bulut bilişim verilerini blok içinde tutacağına söz verdi.

SELMAN CÖMERT | KARAR.COM

ABD merkezli dev teknoloji şirketinin başkanı Brad Smith, Microsoft’un “mevcut veri depolama taahhütlerimizin ötesine geçerek tüm verilerinizi AB’de işlemenize ve orada depolamanıza olanak sağlayacağını” söyledi. 

Microsoft’un ‘veri ikametgahı’ konusunda daha güçlü taahhütler talep eden müşterilere yanıt verdiğini belirten Smith, bugün yayınlanan blog yazısında, “Başka bir deyişle, verilerinizi AB dışına taşımamız gerekmeyecek” ifadelerini kullandı. 

Geçtiğimiz yıl AB’nin en yüksek mahkemesi olan Adalet Divanı, ‘Gizlilik Kalkanı’ olarak bilinen veri paylaşım anlaşmasını feshetmesinden bu yana, transatlantik verilerin korunması büyüyen bir endişe haline gelmişti.

İşletmelere AB’nin katı veri gizliliği kuralları kapsamında ABD’ye veri transferine izin veren anlaşmanın geçersiz olduğunu söyleyen Mahkeme, anlaşmanın Amerikan hükümetinin kullanıcı verilerine ‘burnunu sokmasını’ engelleyecek kadar başarılı olmadığını öne sürdü. 

Buna karşın, Almanya ve Fransa da dahil olmak üzere 13 Avrupa ülkesinde veri merkezi olan Microsoft’un başkanı, yasal bir dayanak olduğu takdirde herhangi bir hükümetin AB kamu sektörü veya ticari müşterinin kişisel veri talebine itiraz edeceğini söyledi. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN