NASA'nın Mars Helikopteri Rekor Kıran Uçuşunu Tamamladı! İşte O Uçuşa Ait Görüntüler

NASA'nın Mars Helikopteri Rekor Kıran Uçuşunu Tamamladı! İşte O Uçuşa Ait Görüntüler

Nasa'nın ilk uzay helikopteri, Ingenuity, Kızıl Gezegen'deki 25. uçuşunu daha önce hiç olmadığı kadar hızlı ve uzağa uçarak tamamladı. Yapmış olduğu bu uçuş görevini bu zamana kadar yaptığı 25 seyahat içinde 'en iyi uçuş' olarak ön plana çıktı.

8 Nisan'da, 1.8 kilogramlık çift rotorlu helikopter , NASA'nın Jet Propulsion Laboratuvarı'nda Ingenuity ekibi tarafından hazırlanan bir uçuş planını uygulamak için Mars yüzeyinden havalandı ve kuru bir nehir deltasını keşfetmek için saniyede yaklaşık 5.5 metre hızla 704 metre yol aldı. Jezero Krateri içinde.

haberici1-001.jpg

BU ZAMAN KADAR YAPTIĞI EN İYİ UÇUŞ

Yeni rekor kıran uçuş, Ingenuity'nin helikopterin yalnızca 30 saniye havada asılı kaldığı 19 Nisan 2021'deki ilk uçuşundan çok uzak. Ayrıca, Ingenuity'nin 5 Temmuz 2201'de 625 metrelik Mars zeminini kapsayan önceki en iyi uçuşunda önemli bir gelişme.

haberici5.jpg

NASA, AY ROKETİ GERİ SAYIMINI UYGULAMAK ÜZERE

Ingenuity ilk olarak 18 Şubat 2021'de NASA'nın Perseverance gezici aracıyla Mars'a ulaştı. Başka bir dünyada ilk kez güçlendirilmiş, kontrollü uçuşu gösterdikten sonra - bilim adamlarının çalışana kadar çalışacağından emin olmadıkları bir şey - Ingenuity, ikisi Jezero Krateri'ni keşfederken gezici için havadan bir keşif görevi gördü. Bir zamanlar su tuttuğuna inanılan bir yer olan krater, geçmiş veya şimdiki Mars yaşamının belirtilerini barındırıyor olabilir.

haberici4.jpg

NASA'nın ilk uzay helikopteri beklentilerin çok ötesinde bir performans sergiledi. Her türlü arazide alçaktan uçabilen Ingenuity, ayrıntılı haritalar oluşturmak için dahili kamerasını kullanır. Ayrıca diğer araçların karada seyahat etmesi için en güvenli ve en verimli rotaları belirleyebilir. Bu başarıyı temel alan Ingenuity, NASA mühendislerini yeni uçan uzay aracı inşa etmeye teşvik etti.

haberici3.jpg

INGENUİTY REKOR KIRMAYA DEVAM EDİYOR

Her daim rekorlara imza atan Ingenuity misyonu ve havacılık teknolojisine katkıları için, Ingenuity ekibi kısa süre önce, 1911'den beri Amerikan havacılık alanındaki başarılarını takdir etmek için her yıl verilen prestijli Collier Trophy'ye layık görüldü. Geçmişteki alıcılar arasında Orville Wright (Wright Brothers'tan) yer alıyor. ve Apollo 11'in mürettebatı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN